Martorell allarga el toc de queda nocturn fins al 6 d’agost

 
03/08/2021

El Govern de la Generalitat ha anunciat una nova pròrroga del toc de queda. Martorell, juntament amb 161 municipis catalans més, allarga el confinament nocturn, entre la una i les sis de la matinada, almenys fins al 6 d’agost. Amb l’aval de la Justícia, s’aplica el toc de queda als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència a 7 dies igual o superior a 400 casos, que és més del triple dels 125 casos que es consideren el llindar del risc molt alt. És la situació de la major part de municipis de la Regió Metropolitana, on es concentra la major part de la població de Catalunya.

L’objectiu és acabar de capgirar la corba de contagis i evitar que els hospitals i els Centres d’Atenció Primària (CAP) continuïn rebent més malalts que requereixen dels esforços i l’atenció del personal sanitari en ple estiu. En paraules de l’alcalde Xavier Fonollosa, “és una mesura que no agrada, però que està resultant efectiva un cop s’ha detectat que el major nombre de contagis es produeix en les trobades massives nocturnes”.

Mentrestant, el ritme de vacunació contra el coronavirus segueix en augment a Martorell. La majoria són persones majors de 50 anys, malgrat que ja comencen a haver-hi cada cop més joves. El procés ha agafat velocitat amb l’objectiu marcat d’assolir la immunitat de grup.  Ara fa una setmana, 16.804 veïns de Martorell havien rebut almenys la primera dosi, el que representa més del 60% dels martorellencs. L’alcalde recorda que és important vacunar-se “per aconseguir la immunitat de grup tan necessària”.

 Per altra banda, el Departament de Salut posa en marxa el qüestionari web “Soc contacte estret?” perquè qualsevol persona pugui verificar en menys d’un minut si és un contacte estret d’un positiu de COVID-19. El resultat es coneix en finalitzar el test i, si s’escau, s’indica les mesures que cal prendre.  L’objectiu d’aquesta eina ràpida i senzilla és reduir les consultes de l’Atenció Primària i del 061.