L’arquera Lucía Ramos engegarà agost amb els campionats d’Europa i del Món

 
03/08/2021

La martorellenca Lucía Ramos ja es prepara per iniciar la Copa d’Europa i el Campionat del Món de tir amb arc en categoria cadet, on competirà per primer cop. L’arquera participarà en el torneig europeu a Bucarest (Romania), que es celebrarà del 2 al 7 d’agost. Seguidament es desplaçarà a Wroclaw (Polònia), del 9 al 15 d’agost, per ser al mundial. L’estrena arribarà després d’obtenir dos èxits al Campionat d’Espanya.

Ramos va aconseguir el bitllet per les dues competicions internacionals fa quinze dies en una fase classificatòria a Madrid. La martorellenca, el cap de setmana passat, també va ser a Madrid per prendre part al torneig estatal júnior i cadet. En aquesta ocasió, es va proclamar campiona de Lliga Nacional cadet -faltava una última jornada per determinar-ne la vencedora- i va sumar una medalla de bronze en la prova d’arc recorbat individual, també en categoria cadet. En júnior va finalitzar a la quarta posició de la disciplina individual. Pel que fa a les proves per equips, l’arquera va tancar el campionat en el sisè lloc dels equips de 3 mixtes júniors i en el vuitè de conjunts cadets.

Després d’aquest torneig disputat a Madrid, Lucía Ramos ja pensa en la Copa d’Europa, que donarà el tret de sortida dilluns amb els primers entrenaments. Dimarts engegaran les diferents proves i s’allargaran fins dissabte. Un cop posi punt i final a la competició, la martorellenca viatjarà cap a Wroclaw per disputar el Campionat del Món. Les primeres competicions tindran lloc el 10 d’agost i finalitzaran el dia 15.

Lucía Ramos admet que afronta les dues cites internacionals “amb moltes ganes de treballar i fer-ho bé”, en les quals competirà individualment i per equips, i també amb “esperances” per completar una bona actuació.

La martorellenca qualifica “d’oportunitat perfecta” la competició que li espera. “Encara que guanyem o no, serà una experiència molt gran, d’aprenentatge personal”, considera Ramos, que afegeix que això li genera motivació.

Ramos destaca el fet de poder gaudir-ho amb els companys de l’expedició espanyola, amb qui conviurà durant diversos dies, i posa èmfasi en “els ànims que et poden donar dins de la competició i fora”.

La martorellenca, il·lusionada pels reptes en què es troba immersa, tindrà una primera meitat d’agost frenètica amb la seva primera participació en uns campionats d’aquestes característiques.