La gent gran s’endinsa en el món ‘instagramer’ de la mà d’alumnes del PFI Martorell

 
16/12/2021

 Els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Electromecànica de Martorell han engegat l’iniciativa ‘Avis instagramers’, amb la gent gran del poble. L’activitat consisteix en oferir suport i assessorament personal a les persones grans que vulguin conèixer el funcionament de l’app d’Instagram, una de les que més fan servir els joves.

Amb aquesta acció oberta, els diferents grups d’activitat dels Esplais de la Gent Gran poden millorar la seva presència en aquesta xarxa gràcies als coneixements dels alumnes, així com donar sortida a les diferents activitats que fan als centres cívics. A més, la gent gran aprofita per respondre les preguntes i dubtes que els joves plantegen en relació al mercat laboral de l’època i a les situacions i reptes que la gent gran havia d’afrontar.

La tutora del PFI d’Electromecànica, Montserrat Boix, esmenta que “es tracta d’un projecte inter generacional que ja portàvem a terme fa dos anys, però ara el volíem centrar en l’Instagram. Sempre és enriquidor aquest contacte entre la gent gran i els joves”.

L’activitat es porta a terme tots els dimarts a les 12.00h a l’Esplai Municipal de la Gent Gran de Buenos Aires, d’octubre a desembre. S’han previst inicialment unes sis sessions, però es podria allargar una mica més si així ho volen els joves i la gent gran.

“Els joves estableixen una relació especial amb la persona que tenen davant d’ells i d’una manera sorprenent. Considero molt positiva l’experiència pel fet de veure com es tornen més responsables i es prenen les coses amb més tranquil·litat”, comenta Boix.

Per les pròximes setmanes, el PFI té també pensada una petita col·laboració amb la Residència Anoia, seguint l’exemple de l’iniciativa feta a l’Esplai de la Gent Gran. Es tractaria d’alguna visita puntual dels alumnes al centre, i on poguessin compartir una estona junts duent a terme alguna activitat semblant al projecte ‘Aivs instagramers‘.