L’Escola Vicente Aleixandre posa en marxa el seu primer consell escolar

 
16/12/2021

L’Escola Vicente Aleixandre de Martorell va engegar dilluns passat el seu primer consell escolar, format pels alumnes del centre. Aquest òrgan pretén donar veu a representants de cada aula, des de 3er a 6è, amb propostes per millorar les instal·lacions i els serveis del centre educatiu.

El curs passat ja estava previst posar en marxa el consell escolar, però les restriccions sanitàries pel coronavirus no ho van permetre. La directora de l’Escola, Anna Llopart, esmenta que “és un òrgan molt important per a nosaltres, per a que els alumnes puguin opinar obertament i expressar-se amb claredat”.

Cada classe ha format el seu propi sistema de votació, ja sigui de manera pública o privada. Tots els alumnes van anar apuntant les seves propostes, que més tard els representats de cada aula van presentar en el consell, esperant per a la seva aprovació al llarg d’aquestes setmanes.

Algunes de les propostes han sigut afegir més gronxadors al pati; pintar les portes de les aules; formar la figura de l’investigador a l’escola o comptar amb una mascota per cadascuna de les classes. Totes elles seran recollides en una agenda, repartida a cadascun dels alumnes representants.

“Amb el consell escolar estem afavorint un dels grans objectius que ens havíem marcat: una cohesió de tota la comunitat educativa. Volem que els alumnes puguin ser més partícips i sentir-se part de l’escola Vicente Aleixandre”, comenta Llopart.

En aquesta primera reunió –se’n faran amb periodicitat trimestral– l’Escola Vicente Aleixandre ha rebut la visita de les representants del Consell d’Infants del municipi Silvia Companyó i Mar Blanco. Ambdues han valorat la importància de donar veu a les opinions dels alumnes i d’escoltar tot el que tenen a dir i comentar els infants de la vila.