Col·locada la primera pedra dels 130 habitatges de lloguer del barri de La Sínia

 
17/12/2021

 

Aquest divendres s’ha celebrat l’acte de col·locació de la primera pedra de l’Edifici Atrium, la nova promoció de 130 habitatges de lloguer amb protecció oficial del nou barri de La Sínia de Martorell. Un edifici promogut per la Fundació SALAS amb el suport de l’Ajuntament de Martorell i del qual en gestionarà el lloguer la Fundació Nou Lloc.

L’acte, presidit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el president de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez, ha comptat amb la presència del Secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala, i el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve, entre d’altres assistents.

L’Edifici Atrium són 130 habitatges de lloguer amb protecció oficial situats a la parcel·la 6 del nou barri en desenvolupament de La Sínia a Martorell. Aquesta parcel·la de titularitat pública municipal va ser objecte de cessió en dret de superfície a la Fundació SALAS el 15 de juny de 2021. Aquesta Fundació és l’encarregada de promoure i desenvolupar aquests habitatges, dels quals en gestionarà posteriorment el lloguer la Fundació Nou Lloc.

Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora Catalana de Fundacions (COHABITAC), entitat amb la qual l’Ajuntament va signar un conveni per promoure fins a 250 habitatges de lloguer social assequible i dels quals l’Edifici Atrium n’és la primera promoció.

El projecte de l’Edifici Atrium són pisos d’1, 2, 3 i 4 dormitoris i tots ells comptaran amb terrassa, pati o balcó; a més d’una plaça d’aparcament i traster inclosos en el preu del lloguer. Els preus oscil·laran aproximadament entre els 500 euros i els 700 euros segons la qualificació provisional obtinguda el passat mes de setembre. Les persones interessades en ser adjudicatàries d’aquests habitatges hauran de tenir la inscripció vigent en el Registre de

Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial amb l’opció de règim de lloguer en el moment de la publicació de les bases de la convocatòria. Des dels canals municipals habituals es farà difusió de les dates i de la publicació de les bases que regiran la futura convocatòria.

L’acte de col·locació de primera pedra celebrat avui marca l’inici de la construcció d’Edifici Atrium, i ha començat amb uns parlaments al solar on s’ubicarà l’edifici.

El president de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez, ha agraït una vegada més la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell per tirar endavant aquest projecte. “És un orgull poder col·laborar des d’entitats sense ànim de lucre amb les administracions per desenvolupar aquest tipus de projectes. Sense aquesta col·laboració, només serien viables amb promotores privades, que busquen un afany de lucre que es converteix en un increment de costos per a la població”.

Manel Rodríguez ha incidit que Edifici Atrium és el segon projecte que la Fundació SALAS engega en col·laboració amb l’Ajuntament de Martorell. Fa pocs mesos s’iniciava la construcció de l’Edifici Àgora just a la parcel·la del costat. En aquest cas, 130 habitatges amb protecció oficial en règim de compravenda i dels quals més del 80% ja estan adjudicats.

El secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala, ha comentat que “la qualitat, els serveis i l’entorn de les promocions de la Fundació Salas són molt apreciades. Li vull donar a l’alcalde la total garantia que aquí tindrà uns habitatges d’una qualitat i eficiència energètica excel·lents”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell ha conclòs els parlaments afirmant que “avui és un bon dia per Martorell perquè posem la primera pedra d’un nou edifici de protecció oficial, i ja en vam molts. A Martorell tenim una gran tradició de construcció i promoció d’habitatge de protecció oficial”. “Hem de promoure polítiques i accions per garantir l’accés a l’habitatge. Fent habitatges de protecció oficial ajudem al conjunt de la ciutadania a tenir-ne l’accés més fàcil”.

Per deixar constància de l’acte, s’ha signat el diploma i s’ha pres una imatge del moment per col·locar-los dins la càpsula juntament amb les monedes de curs legal. Després s’ha realitzat l’enterrament de la càpsula amb la participació dels assistents.

Tot seguit, autoritats, membres del consistori, representants de l’Associació de veïns del Torrent dels Llops i del patronat de la Fundació, han iniciat una volta pel sector a on s’ha explicat detalladament el projecte d’urbanització que s’està duent a terme.
L’entrega de l’Edifici Atrium està prevista pel segon semestre de 2023 i pel que fa a la parcel·la veïna dels habitatges amb protecció oficial en venda, Edifici Àgora s’entregarà el segon trimestre de 2023. Totes les informacions del nou barri de La Sínia i d’aquests dos projectes es poden consultar en aquest enllaç.

Un nou barri amb tots els serveis i un gran parc central com a pulmó

Els 130 habitatges amb protecció oficial de lloguer d’Edifici Atrium recordem que formen part del nou projecte de desenvolupament del barri de La Sínia impulsat per l’Ajuntament, on es preveuen construir 1.100 habitatges, dels quals 770 seran de renda lliure i 330 habitatges amb protecció oficial impulsats per l’Ajuntament de Martorell.

La Sínia és un nou barri a Martorell d’eixample residencial d’habitatges, un gran parc central de 20.000 m2, un eix comercial, places, una zona d’oficines i serveis, una àrea per a vianants amb jocs infantils i una altra d’equipaments públics. Per tot plegat es pretén que aquest nou barri amb tots els serveis necessaris que crearà una nova àrea de centralitat a Martorell gràcies al gran parc central i a la creació d’una gran via i eix comercial. La finalització del parc central i l’eix comercial està prevista per mitjans del 2022.

El nou barri de La Sínia es connectarà amb la resta de Martorell amb 2 parades de bus urbà, 450 places d’aparcaments i sis punts de recàrrega de vehicle elèctric. Les obres d’urbanització es van iniciar fa 12 mesos i ja estan al 80% de la seva execució.