Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> La Llegenda del pont del Diable més musical culmina un dissabte de Fira ple de tradició
Les nostres noticies

La Llegenda del pont del Diable més musical culmina un dissabte de Fira ple de tradició

02/05/2017

El compositor Albert Guinovart i l’escriptora i periodista musical Mònica Pagès van oferir a Martorell la representació de La Llegenda del pont del Diable més musical, una composició interpretada pels cantants Mone Teruel i Xavier Fernández. La cita va aplegar més de 1.500 persones al voltant de la font de l’Eudó, i va comptar amb la participació de diverses corals i entitats locals. La tarda de dissabte es va omplir de tradició a La Vila amb l’arrencada de la Fira d’Artesania, la cercavila i actuació de les figures festives locals, entre d’altres activitats.

Guinovart en la vessant creativa musical i Pagès en l’elaboració del guió van crear una representació de la popular llegenda plena d’emotivitat, amb dues intervencions -al principi i al final- de les corals Ars Nova, el Cor Inovyn, el Cor d’El Progrés i l’Escola Municipal de Música dirigides per Xavier Pagès i la col·laboració de Caramelles Martorell i dels Gegants, que van escenificar dalt del pont el ritual entre la velleta, el diable i el gat. A sota, a la font de l’Eudó, Mone Teruel i Xavi Fernández van posar la versió de carn i ossos amb un diàleg musicat dels populars personatges, sota les notes del piano de Guinovart i de Mateu Peramiquel.

Els dos cantants van destacar haver-se sentit molt a gust en la representació. Per la Mone Teruel, “ha anat molt bé. M’ho va proposar l’Albert i si ell em crida, jo hi vaig, perquè garanteix qualitat, bon gust i saber fer, i més en un entorn maquíssim com aquest”. Fernández ho corroborava: “Ha estat una experiència molt maca, amb un marc preciós, molt de públic i la col·laboració de les entitats. La música ens uneix i crea ponts”.

L’autora del guió, Mònica Pagès, reconeixia que “mai havia dut a terme un format com aquest i sempre sorprèn que es faci realitat tot allò que imagines. Era tot un repte escriure i adaptar una llegenda amb tanta tradició i simbologia com aquesta, i més amb tants elements participant-hi. Ha estat molt emocionant”.

Pagès va dir també que aquest era un encàrrec especial, degut a la seva vinculació familiar amb Martorell, ja que l’Enrajolada és la casa on van viure els seus avis i besavis.

La pluja va fer acte de presència, just en acabar la segona representació, i va afectar parcialment la jornada, obligant a la suspensió del concert de Flamingo Tours: right on time, que s’havia de celebrar a continuació. Tot i així, la meteorologia no va impedir la 3a Mostra Gastronòmica al passeig del Quarter, a la qual s’hi van atansar centenars de persones amb el desig de gaudir d’una bona estona i de la gastronomia i dels vins i caves dels establiments locals participants.

Les figures festives tornen a lluir pels carrers
A la tarda, va tenir lloc la plantada de les figures festives -el Drac Fa Fum, els Gegants, els Capgrossos i les Bastoners-, la cercavila i la demostració de balls de cultura popular a la plaça de la Vila. Ben a prop, a la Ferreteria Bacarisas, es va inaugurar l’exposició de motos clàssiques i antigues de l’AMCAM i el mercadal de peces i recanvis, coincidint amb el 25è aniversari de l’entitat.

Exposicions, lleure infantil i portes obertes als museus locals
Durant la matinal, també van tenir lloc activitats com ara la Fira d’Artesania, el Torneig d’Escacs a l’aire lliure, la mostra Martorell, Ciutat de Revistes IQuiosc.cat a la plaça de l’Església –la mostra itinerant de revistes i prensa escrites en català de l’APPEC-, i la Fira del joc i l’oci familiar amb tallers de circ, ceràmica, pintura i maquillatge, karts de pedals, rocòdrom i tirolina, titelles i còmics, jocs gegants i tradicionals i animació infantil.

A l’Enrajolada es va viure la Festa i Fusta, uns jocs de fusta per a famílies amb infants d’entre 3 i 10 anys. Al Museu Municipal Vicenç Ros es van programar 3 visites teatralitzades i a la Farmàcia Bujons hi va haver jornada de portes obertes perquè els visitants coneguessin la botiga, la rebotiga i les exposicions ‘Història de la família i la farmacia Bujons’ i ‘La recerca històrica a Martorell’.

La Nau 2 de Ca n’Oliveras va omplir-se per gaudir de 4 Primaveres, les sessions dels discjòqueis Pablo Picón (Circuito Virtual), Dj Like, DaniZero i Dj Sibux.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell