Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Adhesió de Martorell a la taula de municipis per a la millora de la qualitat de l’aire i el medi ambient
Les nostres noticies

Adhesió de Martorell a la taula de municipis per a la millora de la qualitat de l’aire i el medi ambient

18/05/2017

Martorell ha decidit integrar-se en una taula territorial sobre la qualitat de l’aire i l’impacte sobre la salut de les emissions atmosfèriques creat el 2016 per diversos municipis del Baix Llobregat i del Vallès Occidental. Tots ells són dins la Zona Especial d’Alta Protecció Atmosfèrica que defineix la Generalitat i promouen accions per vetllar per la seva millora. L’adhesió es va decidir en el ple d’aquest dilluns, amb una moció impulsada pels grups de govern de CiU i ERC, amb el suport del PSC, Movem Martorell i PP.

Aquest òrgan supramunicipal va néixer l’any 2006 fruit d’una iniciativa dels ajuntaments de Castellbisbal, El Papiol, Molins de Rei, Pallejà i Sant Andreu de la Barca, a la què després s’hi van afegir La Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat. Els vuit municipis van acordar l’any passat crear una taula de treball per lluitar conjuntament per la qualitat de l’aire i l’impacte en la salut de les emissions atmosfèriques procedents de l’activitat industrial i de les infrastructures. A més, van voler fer-ne partíceps les institucions i garantir la participació d’estaments universitaris, de recerca i d’investigació.

Fer diagnosi de la qualitat de l’aire i impulsar mesures
El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell, Adolf Bargués, va exposar a la sessió plenària la voluntat d’adhesió a un òrgan que pretén impulsar diverses mesures: fer un estudi sobre la qualitat de l’aire instal·lant captadors permanents de contaminants atmosfèrics; elaborar un estudi epidemiològic dels municipis i els efectes de les emissions de contaminants sobre la salut de la població; dissenyar un pla de millora i mesures per reduir emissions; potenciar les polítiques de salut pública; crear un equip de control multisectorial amb científics, investigadors, universitaris, i difondre a la població els resultats.

El PSC hi va votar a favor perquè estan “molt interessats en conèixer quina és la qualitat de l’aire a la població”, segons va apuntar el portaveu del grup municipal socialista.

El regidor de Movem Martorell, José Simón, es va posicionar a favor de la moció, va reivindicar la presència de les entitats mediambientals locals i que es valori una proposta per destinar part dels impostos a mesures contra la contaminació.

El Partit Popular també va votar a favor de la moció, sense intervenir en el debat, mentre que la portaveu del grup Som Martorell, Raquel Pérez, es va abstenir i va posar en dubte la necessitat d’adhesió a aquest tipus d’estudis.

Bargués va replicar que l’adhesió es deu a “la voluntat d’aprofitar el treball d’aquesta comunitat científica que ho avalua, i perquè volem saber quina afectació té la contaminació atmosfèrica entre els nostres veïns”.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.138.125.2  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell