Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Dissabte s’inaugura una nova àrea d’esbarjo per a gossos al Torrent de Llops
Les nostres noticies

Dissabte s’inaugura una nova àrea d’esbarjo per a gossos al Torrent de Llops

13/07/2017

Aquest dissabte s’inaugura una nova àrea d’esbarjo per a gossos al barri Torrent de Llops. Aquests nous espais estaran situats a la zona ja habilitada per a gossos que es troba entre les pistes d’atletisme i la plaça del Sol.

L’acte, que tindrà lloc a les 19.00h, comptarà amb diferents atractius per als amants dels gossos i les seves mascotes. Hi haurà demostració de gossos de treball, taller d’obediència i lliurament d’obsequis als participants.

Sota el lema ‘Martorell, amic dels gossos’, des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, s’ha decidit generar o rehabilitar fins a 5 zones d’esbarjo per a gossos en diferents punts del municipi. El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, ha explicat que la renovació i creació d’aquestes àrees per als animals sorgeix d’una necessitat creixent al poble i busca evitar els comportaments incívics. “Necessitem espais per a què els gossos puguin sortir i córrer deslligats i sense molestar als vianants.”

Les altres zones escollides per a la creació i renovació d’aquests nous espais canins estan situades al barri Camí Fondo (al costat de la Residència Sant Joan de Dèu), al camí de la Torrassa, al camí del Riu al barri de La Vila i als Jardins de l’Alba del barri El Pla.

Les noves zones d’esbarjo per a gossos seguiran totes un model similar, que inclou la instal·lació de fonts d’aigua i àrees d’exercici per als animals, a més d’una senyalització de normes d’ús de les instal·lacions. Malgrat que siguin zones d’esbarjo per als gossos, els propietaris hauran d’assegurar-ne la seva conservació, tenint cura dels espais i també recollint les femtes de les seves mascotes per mantenir-los nets.

Previsions per a gossos potencialment perillosos

Una de les novetats més notables d’aquestes noves zones ha estat la segregació dels parcs en dos espais diferenciats, un per a gossos dòcils i de mida més petita i l’altre per a gossos grans o considerats potencialment perillosos. Per evitar els problemes que poguin sorgir amb aquests animals concrets, tots dos parcs estaran separats amb una doble porta per a què els gossos no puguin escapar-se del seu espai corresponent.

En aquesta mateixa línea, Martorell va acollir els dies 4 i 5 de juliol unes Jornades de Gestió de Gossos Potencialment Perillosos dirigides a tècnics i policies locals de més d’una quarantena de municipis de la província i on hi va participar també la Diputació de Barcelona. Aquestes jornades van comptar amb xerrades de representants de diferents col·lectius vinculats a aquesta problemàtica com membres dels cossos policials, veterinaris o tècnics de les adminstracions especialistes en la legislació i gestió d’aquesta qüestió.

Un dels objecctius principals d’aquestes jornades, que van comptar amb tallers pràctics tant per a policies locals com per a tècnics, va ser el de trobar solucions a les incidències habituals a les quals els ajuntaments i les administracions locals han de fer front diàriament. En el cas de Martorell, més d’un 10% de la població té mascotes a les seves vivendes, un fet que, unit a la manca de conscienciació dels propietaris, desemboca en comportaments incívics de manera regular. El regidor Bargués, que també va assistir a les jornades, va assenyalar l’antiguitat de la normativa vigent com la causa principal d’aquestes situacions.

Aquestes Jornades de Gestió de Gossos Potencialment Problemàtics van arribar a la conclusió d’organitzar un grup de treball amb seu a Martorell sobre animals domèstics per millorar-ne la gestió i resoldre aquesta problemàtica. Un dels primers projectes que aquest grup de treball ja està duent a terme és el d’elaborar una nova normativa que permeti resoldre les dficultats que aquesta situació presenta a nivell local. El projecte, apunta Bargués, ja “s’ha presentat a veterninaris, associcacions animalistes i altres col·lectius vinculats al món dels animals”.

Està previst que aquesta normativa sigui presentada per la Comissió d’aquest grup de treball el mes de setembre. En aquest moment, aquesta Comissió està formada pels Ajuntaments de Manresa, Sabadell, Santa Coloma de Cervelló, Terrassa, Vic i Martorell.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.15  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell