Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> La 22a Trobada d’Entitats posa de relleu la gran vitalitat del teixit associatiu de Martorell
Les nostres noticies

La 22a Trobada d’Entitats posa de relleu la gran vitalitat del teixit associatiu de Martorell

09/10/2017

La Trobada d’Entitats va reunir aquest divendres al vespre centenars de persones a El Progrés per reconèixer el paper crucial de les més de 200 entitats que formen el teixit associatiu del municipi. La regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació de l’Ajuntament va agrair la tasca de les més de 10.000 persones implicades, i en va homenatjar 7 que han complert 25 anys com a membres de junta i a 3 associacions que han assolit el quart de segle d’existència. També es va donar la benvinguda a les noves entitats i als 65 nous membres de juntes, i es va acomiadar als 9 que en marxen.

La cita va retre homenatge a 3 entitats que han arribat als 25 anys. Són els Amics de les Motos Antigues i Clàssiques de Martorell (AMCAM), el Club Bàsquet La Mercè i la Colla de Geganters. I també a 7 persones amb 25 anys de trajectòria a junta: Santi Nolla, Jordi Barón, Jaume Vives, Artur Valls i Josep Valls (AMCAM), Bartolomé Urbano (Societat Ornitològica) i Francisco Javier Montes (Protecció Civil).

Com cada any, la festa de les entitats va fer pujar a l’escenari als martorellencs que s’incorporen i als que marxen. El darrer any hi ha hagut 65 altes a les juntes, i 9 persones que posen punt i final a la seva dedicació. Especial menció va tenir la comissió organitzadora de la Marató 2016, que va aglutinar 80 entitats la passada tardor per recollir més de 30.000 euros a favor de la recerca biomèdica de La Marató de TV3.

14 noves entitats registrades el darrer any

Des del passat octubre s’han registrat 14 entitats, una desena de les quals de nova creació i la resta, com a noves seccions dins d’associacions ja existents. Cinc d’elles, dels àmbits comercial, social, cultural i esportiu, també van ser reconegudes. Són el Fem Vila –per la dinamització del comerç i dels serveis al nucli antic-, Som capaços –fundació tutelar per a exercir protecció jurídica de persones incapaces per garantir un servei proper, entorn segur i una vida inclosa en la comunitat-, El Foment Viu –per mantenir i promoure el teatre amateur, les arts escèniques i la tradició dels Pastorets- i dues d’esportives: el Martorell Gimnàstic Club –per al foment, desenvolupament i pràctica continuada de l’activitat física i esportiva, en especial de la gimnàstica artística- i el Martorell Pàdel Club –que fomenta, desenvolupa i coordina la pràctica d’aquest esport-.

La Trobada va ser presentada per la periodista Assumpta Mera i va comptar amb les notes de jazz del quartet format per Eloi López, Eloi Escuder, Isidre Palmada i Pere Miró. Hi van assistir 300 persones, que van gaudir d’un refrigeri a la part final. Abans, en el capítol de parlaments, l’alcalde Xavier Fonollosa va destacar que “la Trobada és un espai per retrobar-nos i intercanviar impressions. Martorell és un poble amb identitat, que compta amb més de 200 entitats i més de 10.000 persones implicades, i això és una riquesa incalculable. Sou el cor que fa bategar aquest poble, i us demano ara més que mai un esforç per mantenir la cohesió social. Des de l’Ajuntament som al vostre costat”.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, va agrair “l’esforç esmerçat per a que milers de persones gaudeixin de les activitats que feu. Catalunya sempre s’ha vertebrat al voltant del voluntariat i les entitats: diuen que un 17% de catalans en formen part, però crec que a Martorell superem aquest percentatge amb escreix”. La regidora va recordar que “posem l’edifici d’El Círcol a la vostra disposició per a que pogueu seguir treballant per als altres de manera altruista però amb gran professionalitat, un fet que és impagable”.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.34.2  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell