Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Marxa de torxes i espelmes per defensar la democràcia i la cohesió del poble
Les nostres noticies

Marxa de torxes i espelmes per defensar la democràcia i la cohesió del poble

13/11/2017

Una munió ha marxat aquest vespre pels carrers de Martorell amb torxes i espelmes en una nova mobilització a favor de la democràcia, convocada pel Comitè en Defensa de la República (CDR) de Martorell amb el suport de la resta d’entitats sobiranistes locals. Els participant s’han concentrat a la plaça de la Vila i han caminat fins la plaça dels Països Catalans, per tal d’estendre i fer visible la seva reivindicació a la major part dels barris.

Els manifestants han fet un acte simbòlic per “enterrar la democràcia” que, segons la membre del CDR Marta Llopart, “està venuda al poder polític i repressiu del govern espanyol”. L’acció ha tingut com a objectiu “cohesionar el poble” perquè “no podem fer com si no estigués passant res”. Llopart ha afegit que “volem donar suport a les accions que han fet els alcaldes del país per facilitar la votació de l’1 d’octubre, l’acompanyament al Parlament el 27 d’octubre i el viatge a Brussel·les per fer costat al president legítim de la República Catalana”. També ha exigit “l’alliberament immediat dels presos polítics”, ha condemnat “les accions violentes dels cossos policials” i ha clamat “per un poder judicial independent, just i al servei de la ciutadania”.

Bárbara de León, membre del CDR, ha reiterat que “la democràcia ha mort degut a la corrupció i les males gestions polítiques del govern espanyol. Només té sentit si tots lluitem per ella amb els valors propis. Fem reviure la democràcia amb els nostres valors com a poble”. En acabar la marxa, ha animat als participants a escriure els seus desitjos per a la nova República Catalana.

Diada per la Llibertat

Les entitats sobiranistes de Martorell participaran demà a la Diada per la Llibertat, la manifestació convocada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que tindrà lloc al carrer de Marina de Barcelona (17.00h) sota el lema ‘Llibertat presos polítics. Som República’. La capçalera se situarà a la cruïlla del carrer de Marina i el carrer de Pujades i baixarà en direcció al mar fins a l’avinguda d’Icària, on hi haurà l’escenari. Els organitzadors preveuen que s’ompli tot el carrer de Marina, de manera que la manifestació passarà a prop del temple de la Sagrada Família i per davant la seu de l’AN. La secció local d’Òmnium ha citat aquells martorellencs que hi vulguin anar plegats, a les 15.24h, a l’estació de Renfe de Martorell.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.206  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell