Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Les entitats sobiranistes recorden que es compleix un mes de l’empresonament dels Jordis
Les nostres noticies

Les entitats sobiranistes recorden que es compleix un mes de l’empresonament dels Jordis

20/11/2017

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat la ciutadania aquest dijous per recordar que fa un mes que els seus respectius presidents, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, són en presó preventiva a Soto del Real (Madrid), per evitar la reiteració del suposat delicte de sedició i el risc de destrucció de proves. A Martorell, s’ha fet una concentració a la plaça de la Vila amb el suport dels membres de l’equip de govern municipal i del Comitè de Defensa de la República (CDR).

La presidenta d’ANC Martorell, Montse Valls, ha llegit un manifest, consensuat amb la secció local d’Òmnium Cultural, per exigir “a l’estat espanyol, a Europa i al món l’immediat alliberament dels qui han estat empresonats per les seves idees i per defensar la independència de Catalunya, d’acord amb el mandat de la majoria parlamentària”. Valls ha reclamat que “la voluntat de la majoria de la ciutadania de Catalunya sigui escoltada i respectada” i “el dret a governar-nos lliurement a partir de la mateixa nit del 21 de desembre”.

Els membres del CDR Martorell, Marta Llopart i Martí Garcia, han expressat que “les forces independentistes concorreran a les eleccions per coherència democràtica i perquè no ens fan por les urnes”, i han defensat l’assoliment de “la voluntat popular de construir una República on hi càpiga tothom”. També han fet una crida “a totes aquelles persones que no es mobilitzen contra la repressió, que per desavinences amb els sectors independentistes han oblidat que quan ens prenen les llibertats a uns, ens les prenen a tots”.

“Es pensen que empresonant representats de la societat civil aconseguiran empresonar les nostres idees”, ha dit l’alcalde Xavier Fonollosa. “Som un poble unit i conjurat a blindar la democràcia i la llibertat. Encara no han entès que això no va de noms propis. Darrera el Jordi Sánchez i el Jordi Cuixart es trobaran tot un poble alçat”.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.6  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell