Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Mans Mercedàries s’enlaira cap a Angola amb maletes molt carregades de solidaritat
Les nostres noticies

Mans Mercedàries s’enlaira cap a Angola amb maletes molt carregades de solidaritat

10/07/2018

Cinc expedicionaris de L’ONG martorellenca Mans Mercedàries pugen aquest divendres a un avió que els porta cap a Angola, destinació escollida per desenvolupar el 24è Camp de Treball. Fins el 6 d’agost, els voluntaris seran en dos espais. Per una banda, visitaran les obres de la nova escola per a nenes que es construirà a Luanda, principal projecte impulsat el darrer any. Per l’altra, visitaran l’orfenat de Kudielela per adequar les ampliacions a l’orfenat que dirigeix la missionera martorellenca Josefina Cortadella.

Una de les principals preocupacions dels expedicionaris és, segons expliquen els responsables de l’ONG Ton Toset i Montse Torras, “que tot el material que portem superi els estrictes controls, ja que Angola no és un país fàcil”. Gràcies a l’aportació “dels regals que han fet els padrins i els socis de l’ONG, moltes empreses, comerços i particulars i l’Ajuntament de Martorell, portarem moltes coses als infants: material de calçat, xandalls, roba de cada dia, material esportiu i lúdic i també llapissos, retoladors i material escolar”, comenta Torras.

Torras i Toset destaquen que “aquest any hem recaptat més diners que mai de les guardioles solidàries que hem distribuït en molts comerços, i també del teatre solidari”. Tot aquest material, expliquen, “ajudarà a fer la vida una mica més fàcil als nens i nenes que atenem”.

Els expedicionaris de l’ONG arribaran a Angola en dos torns: un de cinc persones que marxa aquest divendres, i un altre la setmana vinent amb dues integrants més. La seva principal missió serà “pintar i adequar la nova ala escolar a Kudielela, que ha estat possible gràcies a Mans Unides. També farem tallers, reforç d’anglès i d’altres assignatures i jocs amb els infants”. Abans, l’ONG passarà per Luanda per veure l’estat de les obres del nou centre escolar que preveuen construir: “en un barri on l’escolarització és de pagament i les famílies envien tan sols un dels fills a estudiar, i mai acostuma a ser una nena. Per això, construirem una escola de quatre aules per a nenes -n’hi podrien estudiar unes 150-, que alhora serà centre d’alfabetització i de promoció de la dona”, explica Toset.

Aquesta mateixa setmana, Torras i Toset van passar pels estudis de Ràdio Martorell per parlar a fons dels seus objectius en el 24è Camp de Treball de l’ONG.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 52.70.240.171  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell