Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El Progrés estrena Festa d’Hivern per exhibir la varietat de tallers que organitza durant el curs
Les nostres noticies

El Progrés estrena Festa d’Hivern per exhibir la varietat de tallers que organitza durant el curs

04/02/2019

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés ha omplert de gom a gom aquest diumenge al matí la seva sala-teatre amb la primera Festa d’Hivern. Es tracta d’una exhibició dels cursos i tallers del cicle ‘Activa’t’, que se celebren de setembre a juny. Per l’escenari han passat representants de les 10 activitats de ball, cant, teràpies i manualitats que tenen lloc a les instal·lacions de l’entitat cada setmana.

Més de mig miler de persones han assistit a una Festa que “volíem celebrar pel Nadal, però en no trobar data la vam programar pel 22 de gener. Com que aquell dia vam tenir problemes tècnics, ho hem postposat per avui, i ha anat molt bé”, destaca la secretària de l’entitat, Joana Circuns. I és que una gran part dels gairebé 300 inscrits a algun dels 19 grups del cicle i els seus monitors ha ofert un tastet de tot l’aprenentatge acumulat des de setembre en 10 activitats diferents: jazz; pilates; balls de saló; ball en línia; manualitats; hipopressius; sevillanes; coral; balls llatins i sardanes.

L’Antonia Moreno és la monitora del grup de manualitats, que es congrega els dimarts i dimecres durant prop de tres hores. “Es dona molta llibertat perquè les participants facin el que vulguin i jo les guio. Ara sobretot estem fent patchwork i pintura en roba”, explica Moreno.

El curs de sardanes se celebra per segon any consecutiu i aglutina 22 persones els diumenges, sota la direcció de l’esparreguerina Lluïsa Murà, qui comenta que “aprenem a fer els passos bàsics perquè després els participants puguin ballar a plaça”.

També en l’àmbit de danses tradicionals, la Nuria Baro és la monitora de dos grups de sevillanes que aglutinen els dimecres a la tarda més de trenta persones: “Tenim un grup d’iniciació per a persones que no en saben, i un segon grup per gent que continua, en el que afegim també flamenc i rumba”.

Els dimecres es reuneix el grup de cant coral. Són 30 integrants, dirigits des de fa mig any pel Carles Farràs. Des d’aleshores, el grup ha fet ja 3 concerts i ha diversificat el repertori: “Combinem temes que ja han cantat des de fa temps amb cançons que ells proposen i també alguna aportació meva”, diu Farràs, qui afegeix que “el més important és que s’ho passin bé a través de la pràctica artística de cantar”.

Daniel García s’encarrega de dirigir diversos grups: “els balls de saló i els balls en línia els dilluns i dimarts i els balls llatins els divendres. Als balls en línia ensenyem a ballar cançons de tots els estils, però sense parella. I venen persones a les quals la seva parella no els agrada ballar o que volen fer exercici però no els agrada anar al gimnàs”, detalla el monitor.

A més, l’Activa’t inclou fins a cinc grups diferents de jazz, segons edat –des d’infants de 4 anys i fins a adults- dirigits per l’Eva Pujol. I finalment, dins la programació hi ha propostes més terapèutiques, com ara els dos grups de pilates de la Charo Trillo –de dilluns a dijous-, i pilates i hipopressius els dimecres, a càrrec d’Isaac Valero.

Ollé: “Tothom hi té cabuda”

Amb tot aquest conjunt d’activitats presentades en multitud, El Progrés, que en l’actualitat compta amb 1.980 socis, vol “mostrar a tothom que hi tenen cabuda des dels més grans i fins els més petits, i que estem oberts a possibles noves activitats en base a que els socis ens ho demandin”, explica la membre de junta de l’entitat i anterior responsable del cicle ‘Activa’t’, Mònica Ollé.

Per més informació, l’entitat facilita la seva oficina del carrer del Mur 64 i el telèfon de contacte 93 775 25 86, operatiu de dilluns a divendres de 17.30 a 20.00h.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.25.181  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell