Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Xavier Fonollosa revalida l’alcaldia de Martorell pels propers quatre anys
Les nostres noticies

Xavier Fonollosa revalida l’alcaldia de Martorell pels propers quatre anys

18/06/2019

L’acte de constitució de l’Ajuntament, celebrat aquest dissabte a la tarda a la sala de plens, ha proclamat Xavier Fonollosa i Comas alcalde de Martorell amb majoria absoluta. Fonollosa revalida el càrrec que ha ostentat els darrers quatre anys i ha promès ser el batlle de tots els martorellencs amb un govern “que ajudarà qui més ho necessita, preservarà la cohesió social i escoltarà tothom”. La sala s’ha omplert de públic, així com El Círcol, on més d’un centenar de persones ha seguit la sessió gràcies a un circuit televisiu. Ràdio Martorell també l’ha retransmès en directe.

La candidatura de Fonollosa com a alcalde ha obtingut 12 vots, superant els 2 al portaveu de Movem, Xavier Sáez de Cortázar; 1 al candidat de Ciutadans, Juan José Pérez, i 6 en blanc. El regidor de més edat del futur mandat –Lluís Tomás- i el més jove –Víctor de León- han fet el recompte.

Després de recollir la vara i jurar el càrrec, Fonollosa ha fet la seva primera intervenció i ha apostat per un mandat amb tres premisses: “Ajudar qui més ho necessita amb especial atenció a les persones més vulnerables, preservar la cohesió social entre tots els veïns i veïnes i para l’orella i ser proper per seguir avançant en tots els àmbits”.
Fonollosa ha dit que serà “l’alcalde de tots” i ha promès “cercar consens amb l’oposició, els veïns i les entitats”, tot fent un govern “fort, estable, assequible i que escolti el carrer”.

L’alcalde ha agraït a la ciutadania “el suport en les passades eleccions” i ha recordat els regidors de l’oposició i de govern que han deixat el càrrec, referint-se en especial “a la Núria Canal i el Josep Casasayas, dos súper regidors, i a l’Adolf Bargués, la Míriam Riera i el Sergi Corral, els tres regidors d’ERC amb qui vam establir les bases per a un acord en l’anterior mandat. Vull agrair-los molt la feina feta”. També ha recordat la seva família i, en especial, “dues persones amb els que comparteixo emocions: el meu pare Fermí i el meu mestre, Salvador Esteve”.
Reproductor d'àudio
00:00
00:00
Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.

Constituïda la corporació de 21 regidors

Junts per Martorell governarà amb majoria absoluta de 12 regidors: Xavier Fonollosa Comas; Cristina Dalmau Cerdà; Lluís Esteve Balagué; Lluís Amat Ferrer; Soledad Rosende Castillo; Lluís Sagarra Sesé; Rosa Maria Cadenas Prados; Belén Leiva Herrera; Gerard Mimó Creus; Albert Fernández Claramunt; Andreu González Castro i Raquel Sans Carné.

A l’oposició hi seran els 4 regidors del PSC –Lluís Tomás Moreno, Remedios Márquez Ortega, Antonio José Carvajal Jiménez i Manuela Franco Romero-; els 2 de Movem Martorell –Xavier Sáez de Cortázar Gea i Laura Ruiz-; els 2 d’ERC –Víctor de León Kunst i Soulimane Messaoudi, aquest darrer, en substitució de Rosa Mimó, que ha renunciat- i 1 de Ciutadans, Juan José Pérez Busto.

Intervencions del nou govern i oposició

Els portaveus de les cinc formacions polítiques també han intervingut. Lluís Esteve (JxM) ha agraït “als martorellencs la seva àmplia confiança amb un 50,3% dels vots el passat 26 de maig. És un reconeixement a la feina feta. Però també volem guanyar, consolidar i ampliar la confiança de qui no ens ha votat”. Esteve ha cridat a fer “un govern obert al diàleg”.
Lluís Tomás (PSC) ha felicitat el partit de govern “per haver guanyat amb claredat” i ha promès “una oposició constructiva, basada en el diàleg i el consens, per fer un Martorell més just, saludable, solidari i sostenible. Un Martorell de les persones”.Xavier Sáez de Cortázar ha advertit que “el temps de la política estèril i estètica s’esgota i seguirem convencent fins a vèncer. Tenim 1.183 raons per a fer-ho. Hem vingut per quedar-nos”.Per la seva banda, Víctor De León ha ofert des d’ERC “espais de diàleg i d’entesa, amb mà estesa en polítiques socialment justes, perquè entenem que són el motor que ens farà arribar a la República Catalana”.Juan José Pérez ha destacat que Ciutadans –formació que s’estrena al consistori- farà “una oposició ferma però rigorosa, fidel a la Constitució i a l’Estatut”.

En acabar l’acte, els 21 regidors s’han fet la fotografia oficial a les escales del vell consistori, a la plaça de la Vila i als jardins de l’Enrajolada.
 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.209  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell