Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’Ajuntament i l’Arc de Sant Martí col·laboren per fomentar la inserció laboral de persones aturades
Les nostres noticies

L’Ajuntament i l’Arc de Sant Martí col·laboren per fomentar la inserció laboral de persones aturades

05/08/2019

L’Ajuntament de Martorell finançarà, a través del programa Formació a mida de la Diputació de Barcelona, un curs gratuït titulat ‘Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’. La formació es durà a terme aquest setembre 2019 al Molí Empresa. La Fundació Arc de Sant Martí contractarà com a mínim el 50% de les persones participants.

L’Ajuntament, a través del centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i la Fundació Arc de Sant Martí, han sol·licitat el programa de formació i ocupació de la Diputació de Barcelona ‘Compromís de formació a mida per adaptar-se a les necessitats de les empreses’, per desenvolupar el curs ‘Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’. L’objectiu d’aquesta col·laboració és promoure la inserció laboral de les persones aturades mitjançant una formació adaptada a les necessitats reals del teixit empresarial.

El programa, emmarcat en el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, consisteix en una línia de finançament que la Diputació posa a disposició dels ajuntaments per desenvolupar actuacions de capacitació, dissenyades a mida de les necessitats de les empreses. Alhora, aquestes es comprometen a contractar persones en situació d’atur inscrites als serveis locals d’ocupació (SLO).


Tal i com explica la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament, Rosa Cadenas, “a través d’aquest programa, la Fundació Arc de Sant Martí formarà a 20 persones aturades de Martorell en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, i contractarà com a mínim el 50%”.Els requisits per accedir al curs són, entre altres, tenir formació en l’àmbit sociosanitari o atenció a la dependència (mestres, educadors, integradors socials, infermeria, etc.) i estar inscrits a l’Oficina de Treball del SOC i al Servei Local d’Ocupació de Martorell o rodalies com a demandants d’ocupació o millora.

El cost d’aquesta activitat formativa per l’alumne és gratuïta, ja que és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell.

La formació, al Molí Empresa

La regidora explica que “aquesta formació va adreçada a persones que tinguin interès a formar-se i treballar en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, especialment en l’atenció directa”. Les sessions formatives es realitzaran a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del riu s/n, Martorell) els dies 5, 6, 9, 10, 12, 16, 17 i 19 de setembre de 2019 de 10 a 14 h, en total 32 hores repartides en 8 sessions de 4 hores cada dia.

L’objectiu principal és transferir als participants del curs, els coneixements, habilitats i competències necessàries per oferir suport i acompanyar a persones amb DID que es trobin desenvolupant el seu projecte de vida independent, a través de l’acompanyament dels alumnes en el procés d’aprenentatge, reflexió i millora del seu model d’intervenció i acompanyament a les persones amb DID.

En finalitzar la formació es preveu que els participants hagin adquirit les competències i habilitats necessàries per poder oferir suport i acompanyar a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que hagin iniciat un projecte de vida independent en un servei d’habitatge.

Inscripcions

Les persones interessades ja poden realitzar la seva inscripció a través del formulari corresponent al web Molí Empresa. Per més informació, poden enviar un correu electrònic a moliempresa@martorell.cat, trucar al telèfon 93 775 31 01 o enviar un Whatsapp al 630 88 45 28.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 65.21.233.213  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell