Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Mans Mercedàries recapitula l’actuació solidària a Moçambic d’aquest estiu
Les nostres noticies
Mans Mercedàries recapitula l’actuació solidària a Moçambic

Mans Mercedàries recapitula l’actuació solidària a Moçambic d’aquest estiu

24/09/2019

L’ONG Mans Mercedàries va organitzar ahir, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, la xerrada-audiovisual del 25è Camp de Treball. Unes 200 persones van assistir a la cita per conèixer la tasca solidària desenvolupada per l’entitat aquest estiu a Moçambic. A l’acte hi va assistir l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Cooperació, Belén Leiva.

Entre el 6 de juliol al 6 d’agost, nou voluntaris de Mans Mercedàries van marxar a Moçambic en el 25è Camp de Treball de l’ONG. Durant dues setmanes van treballar a Katembe amb les nenes del Lar Tiberiades fent jocs, tallers, classes i excursions. També van ajudar a reconstruir Beira, la segona ciutat més important del país, que havia quedat pràcticament destruïda pel pas del cicló Idai. El viatge va acabar a N’Kondedzi, on van aprofitar per celebrar els 20 anys de Mans Mercedàries, ja que aquest és el lloc d’origen de l’ONG.

La responsable de l’entitat Montse Torras va posar en relleu la duresa de l’experiència “en un país on la mort és a tot arreu, sobretot després del pas del cicló” el passat mes d’abril. Torras va agrair “el suport econòmic de socis, col·laboradors, padrins i, especialment, a l’Ajuntament de Martorell per la seva doble aportació: l’habitual de cada d’any i l’extra de la campanya ‘Salvem Moçambic’, que ha estat molt quantiosa”.

La voluntària també va tenir paraules d’agraïment per als ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Abrera, i per les escoles La Mercè de Martorell, les mercedàries de Saragossa, Sant Feliu i Santander, l’Escola Mansuet de Collbató i Mestral de l’Hospitalet de l’Infant. Així com les empreses que han donat materials de regal, les botigues que han custodiat les guardioles solidàries i les entitats esportives que han posat el seu gra de sorra.

L’alcalde Xavier Fonollosa va subratllar la tasca encomiable de tots els voluntaris de Mans Mercedàries i va afirmar que “aquesta entitat té l’èxit que té i mou tantes consciències per tota la gent fantàstica que hi pren part, però principalment pel Ton Toset i la Montse Torras, responsables de l’organització”.

L’ONG va fer pujar a l’escenari als alumnes de l’Escola Mansuet de Collbató, on diversos infants van participar en un projecte cooperatiu, impulsat per la Generalitat de Catalunya arreu del territori, destinat, en el seu cas, a Mans Mercedàries. Els diners que van recaptar els van destinar al projecte de Moçambic. També es va lliurar una peça de banús d’un artesà de Moçambic amb el mapa d’Àfrica a l’alcalde, a la regidora Belén Leiva i a les tècniques de Cooperació, Sílvia Companyó i Mar Blanco.

Kenya i Moçambic, objectiu 2020

Després de projectar un audiovisual amb les imatges del 25è Camp de Treball, Mans Mercedàries va presentar el projecte de l’estiu vinent. El 2020 marxaran a Kenya i, novament, a Moçambic. A Kenya, tornaran a l’Escola d’Ongata Rongai (Nairobi), on pintaran i decoraran el nou edifici de Primària. L’ONG preveu que el projecte de l’escola estigui completament enllestit en dos anys.

D’altra banda, un grup liderat per una voluntària de Mans Mercedàries, tornarà a Moçambic. Clàudia Chacón, estudiant d’infermeria i voluntària de l’ONG, acabarà el treball de final de grau amb companyes de classe. Aquest projecte, que se centra en els hàbits saludables, desenvoluparà la part pràctica a Moçambic, amb les nenes amb qui Mans Mercedàries col·labora.

 

 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.119.141  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell