Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’Espai Bombolles promou el Corpinnat, unió d’escumosos penedesencs de qualitat
Les nostres noticies
Espai Bombolles a la Nau#2

L’Espai Bombolles promou el Corpinnat, unió d’escumosos penedesencs de qualitat

08/10/2019

L’Espai Bombolles de la Festa del Roser, celebrada aquest dijous, va divulgar el Corpinnat, nova marca col·lectiva de vins escumosos penedesencs que vol posar en valor un producte de qualitat. El sommelier a domicili Xavier Bassa va presentar quatre caves, que els 200 assistents van maridar amb 4 propostes gastronòmiques d’establiments martorellencs. La vetllada es va acompanyar de l’actuació musical de Lucas Piriano i la dansa de Psicoproject en Moviment.

Corpinnat és una marca col·lectiva de la Unió Europea que pretén distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, fets amb raïm 100% ecològic i vinificats íntegrament a la propietat. Aquesta iniciativa va néixer l’any 2018 i ja abarca unes 1.000 hectàrees de conreu i 9 cellers: Gramona; Llopart; Nadal; Recaredo; Sabaté i Coca; Torelló; Can Feixes; Júlia Bernet i Mas Candí.

El conductor de l’Espai Bombolles, Xavier Bassa, explicava que Corpinnat “defensa el territori, el producte i una manera de fer, davant l’actual disseminació que existeix en el món del cava”. Es van tastar quatre escumosos del celler Torelló, 3 dels quals blancs –brut, brut nature i brut edició especial- i el rosat Pàl·lid.

Els quatre caves es van maridar amb propostes gastronòmiques del Restaurant Les Vinyes, Visual Gastrobar, Restaurant El Celler i la Pastisseria Artigues. Bassa va fer inventari dels plats: “Un bombó de foie amb crocant acompanyat de maduixa fresca i unes gotes de vinagre de Mòdena; un tàrtar de salmó amb alvocat i tomàquet; mandonguilles amb sípia i la seva tinta i un pal de nata acompanyat d’una porció de tarta Sacher”.

El maridatge va evidenciar l’antiga idea errònia de vincular els escumosos exclusivament amb les postres, un fet que Bassa exemplificava així: “Als anys 80, a les reunions familiars de les taules catalanes, es treia el cava a les postres i es consumia semi sec, però a mitjans de la dècada va córrer la veu que el consumidor suposadament expert en cava consumia brut nature i tothom va passar a consumir-lo”.

La companyia barcelonina Psicoproject en Moviment i el cantant Lucas Piriano van aportar el toc escènic a la vetllada.

Èxit de públic i de la nova ubicació, la Nau#2

El cinquè Espai Bombolles va aplegar més públic que mai, 200 persones, i va estrenar nou espai: la Nau#2 de Ca n’Oliveres. L’alcalde Xavier Fonollosa es referia a aquesta estrena: “estem acostumats a veure aquesta Nau#2 en actes festius i d’arts escèniques, i la veritat és que ha quedat molt ben vestida amb les taules. Veiem que és un indret amb moltes possibilitats en el que hi podem fer moltes altres coses. Aquesta ubicació és bona per a l’Espai Bombolles i la podríem repetir en el futur”.

Abans de començar el maridat es va presentar la programació de concerts que se celebraran a la Nau#2 de Ca n’Oliveres durant els mesos d’octubre a desembre d’enguany.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.49.147  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell