Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Marc Ribas: “El Roser ajuda a descobrir d’on venim per saber cap a on anem”
Les nostres noticies
Festa del Roser. El pregoner, Marc Ribas (Fotografia: Grisphoto)

Marc Ribas: “El Roser ajuda a descobrir d’on venim per saber cap a on anem”

08/10/2019

El mediàtic cuiner terrassenc Marc Ribas va reivindicar que la gastronomia és un important element cultural i va elogiar la Festa del Roser com a element per recordar els orígens. Ho va fer en pronunciar el pregó d’ahir dissabte des del balcó de la Casa de la Vila, davant unes 600 persones. La Festa del Most també va incloure la recollida del raïm, un Cercavila i l’exhibició de les figures festives locals des de primera hora de la tarda.

Ribas, conductor dels programes Cuines i Joc de Cartes a TV3, va explicar que “el 2016 vaig aterrar a una televisió i per això sóc avui aquí, però jo sóc cuiner i una festa com el Roser és important per a mi com a cuiner”. Va reivindicar que aquestes festes són clau “per la pagesia, pels productors, pel territori i per la cultura. És molt important no oblidar els orígens, saber d’on venim per saber cap a on anem, promoure aquest orgull de ciutat i créixer amb sentit, no pas a la babalà”.

El pregoner va destacar que “hi ha la inquietud per la Festa del Roser i el Vimart i tothom s’hi aboca” i va reconèixer que “sento una enveja terrible. Jo sóc de Terrassa i costa molt de fer un Roser allà, que la gent i els restauradors s’hi aboquin com ho feu vosaltres”.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, va reconèixer estar “encantat que algú de fora de Martorell ens digui això, perquè referma el nostre sentit de pertinença i ens fa sentir molt orgullosos del nostre poble i del Roser, que commemora i rememora el nostre passat vitivinícola”.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González Castro, destacava als micròfons de Ràdio Martorell que “aquest esclat d’avui ja ve precedit de molts dies de la Festa del Roser, ja ens aproximem als 10 dies de llargada amb els Racons del Vimart, i les entrades s’han posat molt ràpid a la venda. Valorarem si pot créixer més i millorar”.

Cercavila amb els Gegants de Mendillorri com a convidats

La plantada i la recollida del raïm a la plaça del Vi van marcar l’arrencada del Cercavila del Most pels carrers de la població previ al pregó. Enguany, però, a la participació dels Gegants, Drac Fafum, Capgrossos, Bastoners i carros dels pagesos s’hi va afegir una colla convidada: la Gaztelumendi Mendillorriko Erraldoiak Konpartsa, formada pels gegants i un grup de danses populars del barri de Mendillorri, a Pamplona (Iruña).

Aquesta colla participa en un intercanvi cultural amb els Gegants, Capgrossos i Bastoners de Martorell, que van visitar Pamplona el passat cap de setmana del 14 i 15 de setembre. Iván Luque, vicepresident, destacava que “l’acollida que ens han fet a Martorell ha sigut molt bona, no ens esperàvem un ambient tan festiu. Hem fet bones amistats amb les colles d’aquí i ens estan tractant com si estiguéssim a casa nostra”.

Luque explica que la colla de gegants navarresa té ja onze anys, i que enguany ha arribat a la desena el grup de danses tradicionals: “Som una entitat de molt recent creació que no rep cap subvenció pública. Ho fem perquè la gent vol treballar per la cultura al nostre barri”.

Els balls populars a la plaça, presentats per Domènec Hernández, van tancar la Festa del Most. Al matí, les colles locals i la colla convidada havien participat d’una recepció oficial a la sala de plens de l’Ajuntament de Martorell.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell