Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Els propers Nadalem i Carnaval ja tenen nou cartell que els representa
Les nostres noticies
Cartells guanyadors del Concurs. Nadalem i Carnaval

Els propers Nadalem i Carnaval ja tenen nou cartell que els representa

29/10/2019

El jurat del Concurs de Cartells del Nadalem 2019-20 i Carnaval 2020 ja té guanyadors. El manresà Joan Bosch s’ha imposat en la categoria del Nadalem amb un cartell titulat Nadal tropical, mentre que la proposta del castellonenc Juan Diego Ingelmo, titulada Explosió, és l’escollida per a representar el proper Carnaval. S’han presentat al certamen un total de 73 creacions.

Joan Bosch Bruch, un dissenyador gràfic de Manresa, és el creador del proper cartell del Nadalem. Era tot just el primer cop que participava en el Concurs, i comenta que destinarà els diners “a comprar un ordinador nou, que necessito urgentment. Els 700 euros seran molt benvinguts”.

El cartell té un fons gris perla amb efectes de neu, i està centrat per la figura d’un tronc de pinya que imita la forma d’un avet, amb boles lluents que en pengen. Així li ha arribat la inspiració: “tenia clar que volia introduir la figura d’un arbre de Nadal. Un dia vaig passar per davant d’una fruiteria amb pinyes exposades. Algunes estaven posades del revés, i la part verda, la corona, em va recordar un avet de Nadal. Va ser arribar a casa i fer el fotomuntatge perquè s’acabés convertint en el cartell”.

La millor finalista de la categoria ha estat Clara-Tanit Arqué Cardona amb La Pippi i la primera veu, qui s’emporta un premi de 300 euros. En la categoria d’artista local menor de 16 anys amb el premi de 60 euros, la guanyadora ha estat Judith Chacón Valenzuela amb Nadal a la lluna. En aquesta categoria s’han presentat 50 cartells.

Pel que fa a la categoria de Carnaval, el cartell més votat ha estat el de Juan Diego Ingelmo Benavente, de Borriana (Castelló), qui explica que “ja és la quarta vegada que em presento al Concurs i havia guanyat una vegada amb el cartell del Nadalem”, i que depenent del lloc en què es convoca el concurs “em documento i intento reflectir algun tret característic d’allà. Crec que el pont del Diable forma part del vostre skyline“.

El cartell mostra “el cap d’un senyor que té un posat una mica d’avorrit. De dins li explota la idea del Carnaval, les disfresses i l’alegria de la festa”.

El millor finalista en aquesta categoria ha estat Raül Viñau Porras, amb La sardina també! -guanya 300 euros-, i l’artista local menor de 16 anys ha correspost a Lethologica, presentat per Clara García Font, Isona Mimó Blanco i Carla Bastard Trigueros, que guanyen 60 euros. Hi ha hagut 23 candidates en aquesta categoria.

Han format part del jurat el regidor de Cultura Andreu González Castro, junt amb els vocals Mar Camacho Sánchez; Anna Gil Llopart; Pili Pico Massa; Cristina Sánchez Machado; Laura Soriano González i Josep Rodríguez Santafé.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.206  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell