Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El Joan Oró és un dels centres seleccionats al Premi a la millor campanya d’FP dual
Les nostres noticies
Professora i alumnes del CFGS Màrqueting i Publicitat Institut Joan Oró

El Joan Oró és un dels centres seleccionats al Premi a la millor campanya d’FP dual

10/12/2019

L’Institut Joan Oró de Martorell és un dels 12 centres de tot Catalunya que participa al Premi a la millor campanya d’FP dual, que organitza la Fundació Bankia i la Generalitat de Catalunya. Els alumnes de 2n curs del Cicle de Formació de Grau Superior de Màrqueting i Publicitat han de plantejar i realitzar una campanya de publicitat que promocioni l’FP dual. Cada grup seleccionat disposa de 500 euros per a despeses justificades en difusió.

Els objectius concrets han de relacionar-se amb l’augment de l’FP dual en un cicle formatiu o família professional en l’àmbit territorial del centre educatiu. Les campanyes es poden adreçar, segons els casos, a incrementar els llocs de treball a empreses per fer dual o a augmentar la matrícula de cicles ja dualitzats que comptin amb poc alumnat , segons han explicat en aquesta entrevista a Ràdio Martorell la professora Helena Mauri i els alumnes Guillem Llopart, Lorena Concepción, Mariona Compte i Andrea Domínguez.

A la proposta de campanya s’han de fer previsions dels resultats previstos (impacte, increment de matrícules o convenis, etc…) Cada grup acceptat a la inscripció podrà disposar de 500 euros per despeses justificables amb factures per fer cartells, fulletons o google analítics.

Quan va començar l’Institut Joan Oró a impartir aquest cicle?

H.M: És un cicle relativament nou. La primera promoció va acabar el cicle l’any passat. Actualment, no s’està impartint la formació dual, però començarem l’any vinent.

Què és l’FP dual?

H.M: Consisteix en què part de les hores que s’imparteixen es fan en centres de treball. Fins ara es feia 410 hores i ara han augmentat fins a un mínim de 970. És la idea antiga de l’aprenent, menys hores lectives al centre i més hores al centre de treball.

Com va sorgir la idea de participar en aquest premi?

G.LL: Ens van enviar la proposta a l’institut i vam voler participar d’aquesta campanya publicitària en temps real per posar en pràctica els coneixements que hem estudiat. Ens hem embarcat en aquest projecte i motivat tota la classe per extreure’n el màxim de potencial i creativitat.

Quines parts conté la campanya?

L.C: Hem dissenyat una sèrie de cartells per promocionar-nos, que posarem a la jornada de portes obertes del nostre centre. També organitzarem diferents paradetes a Martorell perquè els joves es puguin informar.

G.LL: Ens interessa que ens vegi la gent del voltant i que sàpiguen que hi ha la possibilitat d’estudiar fent més hores de pràctiques en llocs de treball i remunerades.

Com us heu organitzat?

M.C: Ens vam dividir en equips per presentar diferents idees. Al final, vam fer una barreja de totes elles per tal d’oferir la millor versió per a la campanya. A partir d’aquí, vam buscar empreses que ens oferissin el material publicitari que volíem i la impressió. L’eslògan és ‘Decideix Unir-te a un Aprenentatge Laboral‘, que són les sigles de DUAL.

La campanya ha de ser atractiva per la gent de la vostra edat, el públic al qual us dirigiu.

L.C: Sí, per això hem tingut en compte, sobretot, les xarxes socials, que ens permeten impactes ràpids que poden captar l’atenció.

Teniu programat el calendari de la campanya?

H.M: Encara no. De moment, hem invertit els 500 euros de subvenció en fulletons i en el disseny de dues veles per fer-les servir a les paradetes. Hem de saber quan seran les preincripcions i les portes obertes per acabar d’establir el calendari.

El fet de comptar amb un pressupost per a la campanya suposo que és un ‘plus’?

A.D: No és el primer cop que pensem a fer una campanya, però aquesta és l’oportunitat més realista. Hem ajustat el pressupost per arribar al màxim de persones possible.

G.LL: Ens hem mogut entre empreses de la zona, hem après a navegar entre preus i a entendre com està el mercat. El fet de tenir un pressupost et fa tenir el valor real dels diners.

Com valoraran el guanyador d’aquest premi?

M.C: Es valorarà el nombre de preinscripcions aconseguides al cicle.

Què implica per a vosaltres participar d’aquest certamen?

M.C: És interessant perquè a classe fem molts projectes i moltes campanyes publicitàries, però mai les podem plasmar. Al final són supòsit on no veus el resultat real. Crec que ha estat molt enriquidor veure tot el procés i ho serà encara més veure els resultats.

G.LL: És motivant, un contacte amb el món real. Ens hem adonat que allà on s’ha d’aplicar la creativitat i el segell personal és on més rendim com a grup. A més, ens han donat una responsabilitat real, ja que els resultats tindran una repercussió en les preinscripcions del centre.

L.C: Expressem la nostra creativitat.

A.D: És una manera d’acostar-nos a un públic molt semblant a nosaltres i investigar quina és la millor manera d’arribar-hi.

H.M: S’han implicat molt, han treballat molt bé i el professorat n’està molt orgullós.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 23.22.35.162  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell