Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> ‘Paraula de Dona’ arriba a Martorell per fer visible la violència de gènere
Les nostres noticies
‘Paraula de Dona’ arriba a Martorell per fer visible la violència de gènere

‘Paraula de Dona’ arriba a Martorell per fer visible la violència de gènere

21/01/2020

Cinc artistes són les creadores de Paraula de Dona, que ahir a la tarda es va inaugurar al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Diverses modalitats artístiques, com la pintura, l’escultura i la literatura, s’uneixen en aquesta exposició per fer visible la violència de gènere. Moli Molina, una de les artistes participants, assegura que es tracta d’una reflexió sobre les dones que pateixen aquesta xacra. A més a més de Molina, també hi participen Jun Hi, Eva Fernández, Mary Gumà i la martorellenca Laia Sisteró.

L’exposició es nodreix de la reflexió personal que ha fet cadascuna de les artistes i per això cada peça és diferent. Paraula de Dona pretén posar el focus en la dona d’avui, particularment en el món de les arts, i sobre el seu patiment. Laia Sisteró opina que “no tot l’art ha de ser maco, al final és treure el que portes a dins i saber-ho expressar”.

Laia Sisteró també ha manifestat l’orgull que sent per poder exposar la seva obra a Martorell i, en concret, al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Sisteró admirava al pintor Muxart, a qui va tenir el plaer de conèixer-lo abans que morís el passat 8 de març, i agraeix la seva labor “perquè ha obert les portes a altres artistes”.

La mostra va sorgir amb motiu del Dia Internacional de la Dona de fa dos anys i mai havien pensat exportar-la més enllà d’Olesa de Montserrat, on va néixer la iniciativa. Albert Amat, president d’Olesa Ateneu, creu que aquest podria ser “l’inici d’intercanvi d’artistes entre Olesa i Martorell”. L’exposició també arriba al Muxart de la mà de Museus de Martorell. Olesa Ateneu té com a objecte social promoure la cultura en general amb la col·laboració de creadors, promotors, entitats i persones interessades, tot afavorint l’intercanvi i l’ajuda mútua.

Paraula de Dona s’estrena a Martorell com a prèvia al Dia Internacional de la Dona. Precisament, es podrà visitar al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis fins el mateix 8 de març.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 52.70.240.171  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell