Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El vicepresident Aragonès i la consellera Vergés visiten les instal·lacions de SEAT
Les nostres noticies
Visita del vicepresident Aragonès i la consellera Vergés a SEAT. Fotografia: Generalitat de Catalunya

El vicepresident Aragonès i la consellera Vergés visiten les instal·lacions de SEAT

27/05/2020

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat aquest dimecres les instal·lacions de SEAT a Martorell. Aragonès i Vergés s’han interessat per com ha dut a terme l’empresa automobilística el retorn a l’activitat. Alhora, han conegut de primera mà la feina feta pels seus treballadors en la fabricació de respiradors durant l’emergència sanitària generada per la COVID-19 a Catalunya.

Aragonès ha atès els mitjans de comunicació i ha afirmat que “Catalunya recupera l’activitat econòmica, ho fan les principals empreses industrials del país, com SEAT, amb totes les mesures de seguretat necessàries”. Ha remarcat el paper clau de l’automoció “en la reconstrucció que hem de fer com a país” i que es tracta d’un sector que “ha marcat la pauta del desenvolupament econòmic del país”.

Ha recordat que el sector ara ha d’afrontar molts reptes, “a nivell energètic, de canvis en la demanda i en la mobilitat de les ciutats”. En aquest sentit, s’ha posat a disposició de la direcció de la companyia i del Comitè d’empresa perquè “creiem que les solucions i els reptes que tenim al davant només els podem assolir si ho fem de forma compartida treballadors i empresa”, ha dit.

Aragonès també s’ha referit a la proposta de França i Alemanya sobre el Fons de reconstrucció econòmica europea de mig bilió d’euros que arribaran via transferències directes als països de la UE més afectats per la crisi sanitària i econòmica produïda per la pandèmia. Per al vicepresident es tracta “d’un primer pas, per entendre que a problemes compartits, calen solucions compartides”, però també ha subratllat la necessitat que aquesta iniciativa sigui “molt més gran i d’un abast molt més ambiciós”.

Aragonès: “SEAT ha estat un exemple de la solidaritat i compromís social”

El vicepresident ha volgut traslladar l’agraïment del Govern i de la ciutadania a totes les empreses de Catalunya que, “en els moments de més dificultat”, van decidir posar la seva producció al servei de la salut, i ha posat l’empresa SEAT com a “exemple” de la “solidaritat i compromís social” demostrats per tot el teixit productiu català.

Sobre la situació de Nissan, ha dit que “el Govern català no tirarà la tovallola ni abaixarà els braços, tot i ser conscients de les dificultats”, i ha assegurat que continuarà donant suport a totes les iniciatives que permetin mantenir activa la planta que la companyia té a Catalunya.

Aragonès ha assegurat que l’executiu català “seguirà oferint el seu suport en l’àmbit de la mediació i en la protecció dels treballadors”. “Estem treballant amb la resta d’administracions per aconseguir que les decisions que s’han de prendre sobre el futur de la companyia siguin positius per a Catalunya”, ha reblat.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.8  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell