Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’associació Hàbitats programa una activitat de descoberta del riu Anoia per a aquesta tardor
Les nostres noticies
Riu Anoia

L’associació Hàbitats programa una activitat de descoberta del riu Anoia per a aquesta tardor

17/09/2020

L’associació Hàbitats, entitat sense ànim de lucre que treballa en l’àmbit de l’educació i el medi ambient, organitza el proper 3 d’octubre, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, una activitat per descobrir els valors naturals i l’estat ecològic del riu Anoia. La sessió és gratuïta i s’emmarca dins el Projecte Rius, iniciativa ambiental en què diferents grups de voluntaris apadrinen un tram de riu i l’analitzen la seva conservació.

L’activitat “vol ser la porta d’entrada a totes aquelles persones que vulguin formar part de Projecte Rius, o que senzillament tinguin curiositat per conèixer més sobre els rius i el seu funcionament”. La sessió “és oberta a tothom, tot i que és recomanable a partir de 7 anys per a que es pugui gaudir plenament” i els menors d’edat han d’anar acompanyats del responsable legal. També aconsellen als participants “dur roba còmode i calçat que es pugui mullar”, detalla Marina Codina, tècnica de projectes de l’associació Hàbitats.

Seguint la metodologia científica de Projecte Rius “es mesuraran aspectes com el cabal, la temperatura, la presència de nitrats, i analitzarem petits organismes que viuen al riu i que revelaran molta informació sobre aquest ecosistema”, comenta.

Inicialment, l’activitat era prevista pel 28 de març, però per la crisi de la COVID-19 ha obligat a reprogramar-la per a aquesta tardor. “Per tal que sigui una activitat segura, reduirem les places a 15 per mantenir la distància entre els participants, incorporarem guants de nitril i gel hidroalcohòlic, i desinfectarem els materials abans i després de fer-ne ús. És important que tothom dugui la mascareta ben posada”, recomana.

El punt de trobada serà a les 10.00h a l’aparcament del Parc de les Solanelles (avinguda de les Mancomunitats Comarcals, 1) i l’activitat s’allargarà fins a les 13.00h. Cal inscripció prèvia omplint el formulari al web de l’entitat, enviant un correu a info@associaciohabitats.cat o trucant al 93 421 32 16.

Sobre Projecte Rius

El Projecte Rius és una iniciativa de l’associació Hàbitats que neix l’any 1997 amb l’objectiu d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Fomenta l’apropament de les persones al medi i permet conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, així com identificar els problemes que els afecten i reflexionar sobre com pal·liar-los.

Mitjançant l’educació ambiental, el foment del teixit associatiu i el treball en xarxa del voluntariat ambiental, el projecte promou la implicació de societat en la gestió dels espais fluvials, engegant i compartint iniciatives per la millora dels rius i de l’entorn de ribera.

Codina explica que “és la iniciativa de voluntariat ambiental més gran de Catalunya, ja que compta amb més de 6.000 persones voluntàries cada any. És també un projecte de ciència ciutadana, ja que amb el conjunt de dades recollides editem anualment un informe que posa de relleu l’estat de salut dels rius i rieres del país. A més, mica en mica, construïm dades històriques que poden ser útils per avaluar els efectes del canvi climàtic en ecosistemes tan fràgils com poden ser els rius mediterranis”.

L’àmbit d’intervenció de Projecte Rius és el conjunt de conques fluvials de Catalunya. Actualment, el projecte també es desenvolupa al País Valencià, a Galícia, a Madrid, a Cantàbria i a Portugal impulsat per entitats de cada regió sota el nom Xarxa Projecte Rius.
El Projecte Rius és una iniciativa oberta a tothom. Qualsevol persona o col·lectiu hi és benvingut, i no és necessari comptar amb coneixements previs sobre els rius.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.6  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell