Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Neix un curs en línia per aproximar tots els públics a la vida i obra de Francesc Pujols
Les nostres noticies
Neix un curs en línia per aproximar tots els públics a la vida i obra de Francesc Pujols

Neix un curs en línia per aproximar tots els públics a la vida i obra de Francesc Pujols

29/09/2020

La Fundació Francesc Pujols vol aproximar la figura i el pensament del filòsof martorellenc Francesc Pujols a tots els públics. Per això, organitza un curs en línia titulat ‘Qui era Francesc Pujols’, de vuit sessions entre el 14 d’octubre i el 2 de desembre, cada dimecres al vespre. Anirà a càrrec del Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona Joan Cuscó i Clarasó.

El curs, d’aproximació als conceptes bàsics de Francesc Pujols, -vida, obra i època- constarà de 8 sesions, que se celebraran els dimecres de 19.00 a 20.30h. El preu de la inscripció és de 50 euros, i es pot fer des d’ara i fins el 7 d’octubre, com a data límit, enviant un correu electrònic a adm@fundacio-francescpujols.cat. Les places són limitades.

La patrona de la Fundació, Assumpta Clopas, explica que “el curs és com una porta d’entrada a la seva obra i filosofia i va dirigit a tot tipus de públic, sense necessitat de formació prèvia. Els aspectes bàsics de la seva biografia, obra, forma de pensar i d’escriure, amics i intel·lectuals que el visitaven a la Torre de les Hores es plantejaran a les sessions”. I afegeix que “es donaran materials de lectura i de contingut per seguir el curs i també per si es vol ampliar el temari”.

Les sessions es titulen, per ordre cronològic, ‘Qui era i què escrivia Francesc Pujols?’; ‘Pujols i la llengua. Del poeta al pensador’; ‘Pujols i el món de l’art català’; ‘Pujols i la filosofia: l’hiparxiologi i la hiparxiologia’; ‘Què és l’Escala de la Vida?’; ‘Pujols i Gaudí’; ‘Pujols i Dalí’ i ‘Pujols i els seus contemporanis catalans i europeus’.

Clopas parla del conferenciant: “Joan Cuscó coneix molt bé l’obra de Pujols, n’ha escrit diversos estudis, articles i llibres. A més, donada la seva tasca com a professor, és molt didàctic, s’explica molt bé i té la virtut de transmetre conceptes aparentment difícils d’una forma planera, raonada i organitzada, que facilita l’entesa per part de tots els públics”.

La patrona de la Fundació engresca tothom a seguir el curs i formula el desig que ben aviat es puguin tornar a programar les activitats presencials habituals.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.10  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell