Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Un incendi s’ha declarat aquest matí, a les 6.00h, en un basar a la rambla de Les Bòbiles de Martorell. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat cinc dotacions de Bombers que han extingit ràpidament les flames, així com dues patrulles de la Policia Local
Les nostres noticies
Concert solidari Mans Mercedàries

Un incendi s’ha declarat aquest matí, a les 6.00h, en un basar a la rambla de Les Bòbiles de Martorell. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat cinc dotacions de Bombers que han extingit ràpidament les flames, així com dues patrulles de la Policia Local

29/09/2020

L’ONG martorellenca Mans Mercedàries ha celebrat aquesta tarda l’inici del nou curs, en què ha presentat els voluntaris dels propers camps de treball i ha fet un repàs als projectes que actualment té en vigor. I per fer-ho ha recuperat el concert solidari que estava previst per a la Fira de Primavera de Martorell i que va haver-se de posposar arran de la pandèmia. El cantautor islandès Halldór Mar n’ha estat el convidat i protagonista d’una actuació que ha servit per recaptar 1.480 euros per a l’entitat.

Unes 100 persones han assistit a la cita a la pista d’El Progrés, que s’ha adequat amb la distància de seguretat entre les cadires del públic i gel hidroalcohòlic. També hi havia l’opció d’adquirir les entrades al portal entrades.martorell.cat, tot i que molts assistents les han comprat a la seva arribada. Halldór Mar ha ofert temes dels seus dos discos Winds i Records. L’islandès s’ha ficat el públic a la butxaca amb cançons catalanes que ha adaptat a l’anglès i amb temes en també en anglès.

Un curs escapçat

Un dels responsables de Mans Mercedàries, Ton Toset, ha admès que el coronavirus ha tallat per complet les opcions de viatjar a Kenya i seguir amb la construcció de l’Escola Lutgarda, que va ampliar-se per allotjar els cursos d’Educació Primària. Malgrat tot, s’ha pogut acabar el primer pis i ja s’ha començat el segon. Toset ha qualificat “de traca” l’inici del curs, amb el concert d’avui. A banda, ha explicat que han aconseguit finançament per seguir avançant en les obres.

Montse Torras, cap visible de l’ONG martorellenca, ha exposat que ha estat un estiu diferent per a l’entitat però ha admès que no defalleixen per seguir ajudant a construir l’escola Lutgarda. Torras ha agrait als socis, patrons, entitats i al mateix Ajuntament de Martorell l’ajuda que han rebut. Alhora, ha recordat dues de persones que han traspassat per coronavirus i que eren col·laboradoes de l’entitat, com la religiosa mercedària Montserrat Domènech i el president del CB La Mercè Jordi del Amo. A més, ha obsequiat el batlle, el regidor de Cultura Andreu Gonzalez i els tècnics de la Regidoria de Cultura amb uns regals arribats des d’Àfrica.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha agraït els regals i ha destacat el treball de l’entitat i ha expressat que és “espectacular, la feina que feu amb totes les famílies i els voluntaris”.

En defensa de la cultura segura

Halldór Mar ha estat el protagonista del concert, que ha començat amb l’adaptació del Qualsevol nit pot sortir el sol, de Jaume Sisa, a l’anglès. Sobre la seva actuació, ha revindicat els actes culturals a l’aire lliure: “en els concerts que s’han fet, amb distància, no ha hagut contagis, i és una llàstima que s’hagin cancel·lat tantes actuacions”.

Aquesta ha estat la tercera vegada que Halldór Mar ha visitat Martorell, tot i que mai abans havia trepitjat la pista del Progrés. L’islandès ja prepara el seu nou disc i espera poder tancar-lo a finals de 2020 i presentar-lo el proper estiu.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.15  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell