Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> La segona setmana de curs escolar tanca amb sis positius per coronavirus
Les nostres noticies
La segona setmana de curs escolar tanca amb sis positius per coronavirus

La segona setmana de curs escolar tanca amb sis positius per coronavirus

29/09/2020

La segona setmana de curs escolar tanca a Martorell amb sis grups estables de convivència confinats, després de detectar-se sis casos positius de COVID-19 entre l’alumnat. Hi ha un grup a l’Escola Juan Ramon Jiménez, un altre a l’Escola Mercè Rodoreda, un a l’Escola la Mercè i tres a l’Escola Lola Anglada. Aquests són els grups confirmats i informats de manera oficial pel Departament d’Educació de la Generalitat. Als centres educatius de la nostra població hi ha un total 237 grups bombolla, el què significa que el percentatge d’afectats és baix.

Els alumnes que formen part d’aquests grups estan seguint els dictats de les autoritats sanitàries i, seguidament, reprendran l’activitat lectiva als centres. Els protocols de les escoles estan dissenyats perquè els centres siguin espais segurs per als infants i joves.

“Sabíem que tard o d’hora hi hauria casos positius, i sabem que hi haurà més positius al llarg d’aquest curs marcat per l’epidèmia. La qüestió principal és que els protocols de detecció funcionin, que la comunicació amb les famílies sigui fluïda i aporti la serenitat necessària per seguir endavant amb el curs”, ha expressat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, a través de les seves xarxes socials.

Pel que fa a les dades globals de l’epidèmia a Martorell, a Martorell hi ha sis pacients, tres de fora del poble i tres de Martorell positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha tres persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha una persona ingressada amb positiu de fora de Martorell. I tenim 36 veïns i veïnes de Martorell positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a Martorell avui és del 1,16 i el risc de contagi continua sent alt. Avui no hem de lamentar cap defunció.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la decisió de la Generalitat de limitar les reunions socials, tant públiques com provades, a un màxim sis persones, excepte les activitats docents i laborals, de culte, actes religiosos, el transport públic i el dret de manifestació. La decisió entrarà en vigor un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat, i tindrà una durada inicial de 15 dies, però el Govern demana que ja es posi en pràctica. Els parcs infantils es mantindran oberts, però el Govern demana a la ciutadania utilitzar aquests equipaments poca estona i evitar aglomeracions de gent.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 178.25.242.225  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell