Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El Recull de Bones Pràctiques COVID-19 de Catalunya reconeix dos programes impulsats per la Regidoria de Gent Gran
Les nostres noticies
Vídeo de l'Esplai de la Gent Gran de La Vila. Setmana de la Gent Gran 2020

El Recull de Bones Pràctiques COVID-19 de Catalunya reconeix dos programes impulsats per la Regidoria de Gent Gran

27/10/2020

Dues activitats d’intervenció comunitària de Martorell adreçades a la gent gran del municipi s’han incorporat en un Recull de Bones Pràctiques COVID-19 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Campus Arnau i DIXIT Girona. En concret, s’ha valorat els projectes ‘Una carta, una amiga, un amic’ i la Setmana de la Gent Gran en versió virtual.

Totes dues activitats han estat impulsades per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell i han estat reconegudes amb una setantena de bones pràctiques més aportades per les entitats i organitzacions d’arreu del país. El compendi valora les iniciatives comunitàries que s’han adaptat al moment present d’emergència social i sanitària.

La Fundació Campus Arnau ha valorat el projecte ‘Una carta, una amiga, un amic’, que des de 2011 “estableix una relació intergeneracional entre persones grans de les residències i alumnes de tercer de primària. Una acció que implica l’intercanvi d’experiències, coneixement i reconeixement mutu estable en el temps”, explica la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau. Petits i grans “intercanvien cartes explicant el seu dia a dia i a final de curs es coneixen”, però davant la impossibilitat de fer la trobada física a finals del passat curs, el programa es va adaptar. Prop de 160 infants van elaborar dibuixos i cartells motivacionals que es van editar en vídeos, publicats amb posterioritat al Canal YouTube de l’Ajuntament.

ambé s’ha reconegut l’adaptació en línia de la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu. Del 8 al 12 de juny, es van publicar vídeos a YouTube adreçats a les persones grans i relacionats amb tot tipus de temàtiques: tallers i xerrades sobre salut; demostracions dels grups de teatre i ball dels esplais; lectures de contes; tutorials de txikung, ioga, dibuix i pintura; consells d’alimentació i esport; tallers de manualitats i classes de millora de la ment. Hi va haver espai per a audiovisuals on els voluntaris del programa ‘Una carta, una amiga, un amic’ i de la xarxa ‘Bon Veïnatge’ van explicar la seva experiència. També es va incloure el testimoni d’un martorellenc que havia superat amb èxit la COVID-19.

Els dos programes nascuts a Martorell i les propostes restants incloses al Recull de Bones Pràctiques COVID-19 es poden trobar al web www.campusarnau.org.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.198  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell