Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Una aplicació mòbil amb segell martorellenc revoluciona la recollida d’infants a l’escola
Les nostres noticies
Carles Porta, Qualla Systems

Una aplicació mòbil amb segell martorellenc revoluciona la recollida d’infants a l’escola

19/01/2021

L’empresa Qualla Systems ha creat una aplicació mòbil innovadora que monitoritza la recollida dels nens i nenes a l’escola. El projecte vol facilitar al professorat i a les famílies aquesta tasca que, per dificultats de conciliació laboral, sovint recau en avis, tiets, amics o cangurs, i afegir-li un plus de seguretat blindant el lliurament a recollidors no autoritzats.

Dos dels quatre membres de l’equip creatiu d’aquest sistema de parentalitat eletrònica són el màster en Enginyeria de Telecomunicacions Sergi Porta i el seu pare, el fotògraf i empresari Carles Porta, tots dos de Martorell. També hi participen els enginyers Xavier Ardanuny i Bernat Carbonés, i l’advisor Ferran Teixes. El sistema ha guanyat el premi de la 7a edició del concurs Emprèn de la Universitat Politècnica de Catalunya YUZZ.

Coneixem més detalls sobre l’aplicació Qualla de la mà d’en Carles Porta. Com s’us va ocórrer?

Un dia, recollint la meva filla a l’escola, vam contrastar que hi havia alguna cosa que no ens donava la sensació de seguretat que s’intenta establir al voltant dels menors. Avui dia, les escoles estan tancades amb pany i forrellat, però la sortida és un moment molt intens. Després de fer una anàlisi, vam descobrir que hi ha moltes persones implicades en la recollida, com a conseqüència de la conciliació familiar. A més, la persona que ha de fer el lliurament ha de tenir un grau de subjectivitat molt alt en molt poca estona (si avui vindrà aquest parent o un altre, si marxarà amb una altra mare perquè celebren un aniversari…). Per últim, l’escola no té una traçabilitat sobre qui va recollir la Maria ahir o fa una setmana. La idea la vam contrastar amb algunes escoles perquè volíem saber si realment era una inquietud que tenien, i vam veure que sí. Fins i tot, algunes havien inventat un sistema de llistes o carnets, o ho apuntaven a l’agenda dels infants, però els canvis de darrera hora es feien impossibles.

Com funciona?

Vam tenir en compte que havia de ser extraordinàriament senzilla per a tothom: pares, recollidors i persones que fan el lliurament. La manera més fàcil era que els pares fessin servir el que porten sempre a sobre, és a dir, el mòbil, i que no haguessin de navegar per menús inacabables, sinó que amb un sol clic poguessin informar de qui recolliria el seu fill aquell dia i rebre’n la confirmació. Les escoles que han provat l’experiència troben que és més fàcil ara que amb els sistemes que feien servir. A més, l’aplicatiu disposa d’un repositori on queda tot registrat amb els seus corresponents certificats digitals. L’app és gratuïta per als pares i té un preu molt econòmic per a les escoles.

Ja es fa servir en algun centre escolar? Quina valoració en fan els professors i les famílies?

La prova pilot la vam fer a l’Escola Bressol Sant Nicolau de Sabadell i ja tenim 10 escoles que hi participen, però a finals d’aquest curs estarem a prop del centenar. També escoltem quines altres necessitats ha de cobrir l’escola i les incorporem. Per exemple, si demà ha de venir la televisió a l’escola i cal enviar el permís de drets d’imatge per a que el signin els pares, a través de Qualla poden llegir l’autorització al mòbil i signar-la amb el dit. Igual que un permís per a un aula d’acollida o una sortida escolar.

Heu guanyat el premi de la 7a edició del Concurs Emprèn de la Universitat Politècnica de Catalunya YUZZ. En què va consistir?

Era una iniciativa on es presentaven diferents projectes tecnològics. Hi havia molta varietat, però vam tenir la sort que el nostre projecte va agradar especialment. El premi va consistir en una remuneració econòmica i la possibilitat de presentar la idea a Silicon Valley. Allà vam participar de seminaris i cursos, i vam donar-nos a conèixer. Va ser una experiència molt positiva.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.9  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell