Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Ernest Bou guanya el premi a la millor idea emprenedora de la 2a edició ‘Accelera Martorell’
Les nostres noticies
Cloenda 'Accelera Martorell'

Ernest Bou guanya el premi a la millor idea emprenedora de la 2a edició ‘Accelera Martorell’

15/04/2021

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell ha acollit aquest dijous la cloenda de la 2a edició del programa ‘Accelera Martorell: Reptes de la Indústria 4.0 en l’Automoció’, i el lliurament del premi a la millor idea emprenedora en aquest àmbit. L’alumne Ernest Bou s’ha alçat amb el guardó pel projecte ‘EMES3D’.

L’acte ha comptat amb la presencia i intervenció de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Vall, president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Cadenas.

El repte de l’emprenedor Ernest Bou consisteix en la creació i enginyeria d’utillatges i peces en fabricació additiva (3D Printing) de proximitat, reduint així el cost i el temps de fabricació comparat amb la fabricació tradicional per mecanitzat i suposant un valor afegit competitiu respecte d’altres empreses.

“A través del 3D es poden crear estructures per a l’automoció fent servir el plàstic, es pot produir localment de forma fàcil i et permet més llibertat de disseny. Estalviem un 30% de cost directe de peça i un 50% més ràpid en la fabricació”, ha explicat Bou, qui s’ha emportat 2.500 euros i un any d’allotjament gratuït al Viver del Molí Empresa.

La resta de projectes presentats en aquesta jornada Demoday han estat ‘EasyLean Digitalización Rentable’ d’Erik López; ‘IStation’ de Jordi Querol i Ernesto Biempica; ‘Signals In Motion’ de Joan Molist i ‘Guia’ d’Alex Valverde.

L’alcalde Xavier Fonollosa, ha felicitat als participants i els ha animat a seguir treballant en idees innovadores en aquest sector, manifestant que “la indústria de l’automoció necessita idees brillants i necessitem aprofitar el talent que tenim”.

El president del CIAC, Josep Maria Valls, ha destacat que “l’automobilístic ha estat sempre un sector de millora continua, sobretot per la gran necessitat del sector d’abaratir costos”. “Animo tothom a seguir lluitant per aquesta indústria apassionant, capdavantera, que dona possibilitat de creativitat i de reconeixement, perquè a cadascuna de les coses que millorem a l’automòbil hi va una part nostra al darrera”.

Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha manifestat que “el sector de l’automoció té un pes significatiu dins la nostra economia per ell sol i per l’efecte multiplicador. Som el 20% de tots els cotxes que es fabriquen a l’estat espanyol i generem gairebé un 10% del PIB del país”. “Per poder mantenir aquesta posició de privilegi hem d’evolucionar i generar emprenedoria. Aquest programa busca generar aquest cultiu en la seva etapa inicial”.

La jornada Demoday ha comptat amb la participació de representants de diferents empreses i entitats que han col·laborat formant part del jurat i han valorat els projectes presentats per finalment atorgar el premi a la millor idea del programa.

El jurat ha estat format per Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica, com a representant del Clúster de l’Automoció, Josep Nadal, gerent del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), com a representant equip docent del programa , José Manuel Alonso Martínez, subdirector del Centre de Formació Contínua i Director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria de la Universitat de Lleida i coordinador del curs Expert/Especialista universitari en emprenedoria especialitzada en automoció, com a representant del departament d’empresa i coneixement de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Miras, responsable Programa Primer de Catalunya Emprèn i com a representant Empresaris del sector d’automoció, Pedro Calef, Cofundador de Btech i president de l’Associació Empreses Polígons Industrials Martorell (AEPIM).

L’acte de lliurament del premi a la millor idea emprenedora en l’àmbit de l’automoció ha servit per cloure la 2a edició del programa ‘Accelera Martorell’, marcada pel format online, i impulsada pel Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell en col·laboració amb el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) i la Universitat de Lleida.

Aquesta iniciativa s’ha emmarcat en el programa Primer de Preacceleració de la Generalitat de Catalunya, que vol estimular l’emprenedoria d’empreses que volen créixer a través de la innovació i la tecnologia.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.2  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell