Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Tornen les activitats a l’exterior per a la gent gran de Martorell
Les nostres noticies
Acció de suport en matèria de les TIC

Tornen les activitats a l’exterior per a la gent gran de Martorell

11/05/2021

L’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell ha tornat a programar activitats a l’exterior i no telemàtiques per a les persones grans. Es tracta del Porta85 de seguiment domiciliari, l’assessorament i orientació al voltant de les noves tecnologies i joc de petanca. L’objectiu que persegueixen és combatre l’aïllament social i la solitud no volguda i potenciar el lleure i el manteniment físic i cognitiu.

Les tres accions s’emmarquen dins el Projecte Singulars, que impulsa el Departament de Promoció Econòmica, i en el que hi han participat 9 joves usuaris, provocant així una interacció i col·laboració entre generacions que són força allunyades en el temps.

Una d’elles és el Porta85, un seguiment a domicili per a persones de més de 85 anys que viuen soles a casa seva i “que poden trobar-se en risc de solitud o d’aïllament no desitjat”, comenta la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau. Abarca prop de 300 persones que es troben en aquesta situació a Martorell, oferint-los suports addicionals per afrontar a la solitud o l’aïllament.

En una primera fase, els professionals i tècnics realitzen visites cada dia a les persones grans sense traspassar la porta d’entrada, acompanyats dels voluntaris de Voluntaris.cat; de la Federació Catalana de Voluntariat Social i de 4 joves del Projecte Singulars. Posteriorment es donarà atenció, per part dels serveis de la Creu Roja, altres ONG i dels Serveis Socials Municipals, a aquelles persones detectades en situació de solitud no desitjada o risc de patir-la, sempre amb el seu consentiment.

Una segona acció és un assessorament i orientació individual al voltant de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), aprofundint en l’ús dels telèfons intel·ligents i ordinadors. Ve a substituir el Joves 2.0 i Avis Savis que, a causa de la situació actual, no es poden dur a terme, i que es reprendran quan sigui possible.

Dalmau destaca els objectius de l’activitat: “la millora en l’ús de les noves tecnologies per part de la gent gran en smartphones, tablets, o el pc; l’intercanvi d’experiències intergeneracionals i treball en valors de forma bidireccional, i l’actuació sobre l’aïllament social comunitari”.

També es proposa a la gent gran fer activitat física a l’aire lliure. És el cas de la petanca, per “traslladar i estendre el coneixement sobre aquest joc adaptat i les seves senzilles regles per a practicar-ho, atès que permet treballar aspectes físics de forma suau a més de components cognitius d’estratègia i de concentració”.

En aquesta activitat també hi són implicats quatre joves de Martorell que estan vinculats al Projecte Singulars del Molí Empresa.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.123.35  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell