Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> La Creu Roja celebra el seu dia amb una matinal divulgativa i la il·luminació del pont d’Anoia
Les nostres noticies
Celebració dia Creu Roja

La Creu Roja celebra el seu dia amb una matinal divulgativa i la il·luminació del pont d’Anoia

11/05/2021

Aquest dissabte, 8 de maig, es commemora el Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. La Creu Roja del Baix Llobregat Nord ha preparat una activitat per als seus voluntaris i per a la població general al passeig de la Creu Roja. S’han instal·lat taules i punts i s’han organitzat tallers i xerrades per explicar la funció que té aquesta organització i els àmbits que abasta. Al vespre s’ha il·luminat de vermell el pont d’Anoia.

El Dia homenatja la Creu Roja, sorgida el 1864 com a moviment humanitari i que ha adquirit caire internacional, assolint els prop de 100 milions de voluntaris. Coincideix amb la data de naixement del seu fundador, el suís Jean Henry Dunant (1828), empresari que va desplegar un sistema d’auxili per als ferits a la batalla de Solferino, a partir del qual la diplomàcia suïssa va impulsar la Convenció de Ginebra, que en va ser embrió.

L’assemblea comarcal ha fet una matinal d’activitats divulgatives de projectes i accions de sensibilització. El president, Ramon Vila, els detalla: “tallers de medi ambient i de drets humans; joc de sensibilització sobre les migracions forçades; un taller de primers auxilis i difusió de projectes com l’atenció a les persones grans o les unitats d’emergència social”.

Al vespre, el pont d’Anoia s’ha il·luminat de vermell “per reconèixer els voluntaris, socis i personal tècnic, així com d’administracions, empreses, entitats i particulars que col·laboren”. L’acció també s’ha fet a Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat i Castellví de Rosanes.

Una entitat amb múltiples projectes solidaris

La Creu Roja del Baix Llobregat Nord desplega, al llarg de l’any i a tot el territori, un gran nombre d’accions “per disminuir i paliar la vulnerabilitat de les persones ateses”, moltes de les quals són derivades des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Martorell.

El president els enumera: “fem lliurament de menjar i de material d’higiene des dels centres de distribució d’aliments; pagaments de subministres dins dels projectes de pobresa energètica; reforç escolar infantil; atenció a sensellaristes a través del Centre Cruïlla; desplegament d’unitats d’emergència social; atenció a la immigració, seguiment a persones grans per combatre la soledat i promoció d’un envelliment saludable; cobertura de necessitats com ara la compra de roba, material escolar o llibres infantils, i acompanyament en la recerca de feina en projectes d’ocupació”.

Per a fer-ho possible, “treballem de manera coordinada amb els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell i amb la Taula d’Acció Social, on tenim contacte amb la resta d’entitats socials del municipi per treballar les sinèrgies que ens uneixen i sumar esforços en la línia de donar una millor atenció a les persones”.

Actualment, la Creu Roja del Baix Llobregat Nord té un ampli suport del voluntariat, amb 280 integrants. qualsevol persona que vulgui sumar-s’hi només ha de trucar al 93 775 05 50 per demanar cita presencial a l’oficina, situada al carrer de Sant Llorenç d’Hortons número 5 de Martorell. Les xarxes socials -Facebook, Instagram i Twitter- són altres maneres de contactar i d’informar-se.

Vila valora la bona resposta social i increment d’ajudes que, en temps de pandèmia, ha tingut l’entitat “per part de voluntaris, personal tècnic i socis”. Agraeix també “els donatius de particulars i corporacions” i la col·laboració “d’administracions com l’Ajuntament de Martorell, empreses i entitats”.

Les activitats d’aquest matí abastaven des d’un taller de primers auxilis, passant per un joc sobre els drets humans on s’hi exposen casos reals i ej què es busca la sensibilització de la població sobre els drets de les persones que deixen enrere casa seva i també activitats per promoure el reciclatge, com la neteja de petita brossa al mateix Passeig de la Creu Roja i l’exposició de productes de suport per a la gent gran. Aquesta nit s’il·luminarà el pont d’Anoia de la Creu Roja per retre-hi homenatge.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.1  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell