Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El cirurgià Manuel Sans i la religiosa Sor Lucía Caram tancaran curs de la Universitat de l’Experiència
Les nostres noticies
Sor Lucía Caram xerrada a El Foment

El cirurgià Manuel Sans i la religiosa Sor Lucía Caram tancaran curs de la Universitat de l’Experiència

26/05/2021

Recta final del curs 2020-21 de La Universitat de l’Experiència. Una proposta pionera a Catalunya que s’ha fet a Martorell i que apropa el coneixement multidisciplinar a la gent gran. Ho fa a través d’un cicle de conferències a càrrec doctors, professors universitaris i llicenciats. El colofó el posaran dues xerrades obertes a tothom el 8 i 15 de juny a l’Auditori Joan Cererols (17.30h), amb el cirurgià Manuel Sans i la religiosa Sor Lucía Caram.

Des del setembre passat, La Universitat de l’Experiència ha programat 33 sessions. De moment, se n’han celebrat 29 i en resten dues del curs regular, però l’organització -l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (Afopa), A12 Estudis i la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, en col·laboració amb l’Ajuntament de Martorell-, ha preparat dues sessions finals de comiat.

El 8 de juny, el Cap de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari de Bellvitge i professor de Cirurgia de la UB, Manuel Sans, impartirà ‘Involució senil i transhumanisme’. Una xerrada que tractarà de la involució senil des del punt de vista clínic, fisiopatològic i de com frenar-lo per continuar tenint una vida activa, positiva i de servei a la societat.

El 15 de juny arribarà ‘Invulnerables: garantir la igualtat d’oportunitats’ a càrrec de la religiosa dominica, activista cristiana, escriptora i impulsora d’entitats solidàries, Sor Lucía Caram. Invulnerables aposta pels nens i la família, amb recursos, valors, creació de xarxes cooperatives i d’impacte territorial, per garantir la igualtat d’oportunitats i trencar el cercle de la pobresa que margina moltes persones per causes evitables.

Muntsa Lamúa, presidenta i directora d’A12 Estudis, explica que les dues conferències seran gratuïtes i que les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.

Balanç positiu del curs

El curs 2020-21 “ha alternat sessions telemàtiques amb presencial segons el moment de la pandèmia. Hi han participat 38 alumnes, i han tingut una assistència propera al 80%”. En general, s’ha parlat de temàtiques “extremadament variades: música, filosofia, art, medi ambient, literatura, antropologia, religió, medicina i accessibilitat urbana”, diu Lamúa, fet pel qual “la valoració és positiva”.

A més d’aquestes 33 sessions, els usuaris martorellencs també han tingut accés a una altra proposta: un programa complementari de xerrades telemàtiques amb conferenciants d’arreu del món:

Del total del curs, el cicle de primavera en concret l’han format 14 sessions -2 a càrrec de cada conferenciant-. Lamúa va obrir el foc el 23 de febrer parlant d’art i de la lluminositat de l’obra de Michelangelo Buonarotti. La va seguir l’antropòleg Francesc Bailón -parlant de la cultura inuit-; la filòloga martorellenca Alba Bohigas -literats i literates catalans-; Joan Ramon Riera -postmodernitat en la cultura-; el reporter i fotògraf Jordi Llorens -documentals de viatges a Colòmbia i Indonèsia-; l’arqueòloga Maria Josep Estanyol -el judaisme als Regnes Catalans medievals-. Les dues últimes sessions aniran a càrrec de l’arquitecte Enrique Rovira-Beleta, qui parlarà sobre accessibilitat urbana en els transports, serveis i habitatges, els dies 25 de maig i 1 de juny.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.5  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell