Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Òmnium reconeix als escolars participants al Premi Sambori de narrativa
Les nostres noticies
Reconeixement als participants al Premi Sambori a El Progrés

Òmnium reconeix als escolars participants al Premi Sambori de narrativa

01/06/2021

 El teatre d’El Progrés ha acollit aquest divendres la gala del Premi Sambori de la demarcació Pla de Montserrat. Ha estat el reconeixement als alumnes dels centres educatius de Martorell i poblacions veïnes que han participat en les dues darreres edicions d’aquest certamen d’Òmnium Cultural. El Premi fomenta l’escriptura i l’ús de la llengua entre els escolars d’arreu dels territoris de parla catalana.

A la vetllada s’ha lliurat als 90 participants -cicle mitjà i superior de Primària, Batxillerat i Cicles Formatius- obsequis i llibres amb els textos fets per ells mateixos. La presentació ha anat a càrrec de Jordi Morera i Domènec Hernández, amb els compassos d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Martorell. Hi han assistit unes 150 persones.

Hi han intervingut el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González; el representant del jurat Miquel-Lluís Muntané i el membre d’Òmnium Jordi Gibert.

González ha lloat Òmnium: “És una entitat amb dècades d’existència i una divisa molt ferma: llengua, cultura i país, que practica la persistència envers una llengua mil·lenària, que defensa una cultura oberta al món i un àmbit de territoris lingüístics comuns”.

Muntané ha engrescat els participants, d’una banda, “a continuar cultivant, estimant i treballant la llengua catalana amb naturalitat, convicció i autoestima”. De l’altra, a “seguir gaudint i estimant l’escriptura, un exercici que ens pot fer molt de bé”.

Gibert ha dit que “estem molt contents, perquè la nostra delegació d’Òmnium ja no és només de Martorell, sinó dels pobles del pla de Montserrat”, i que això “ha fet créixer la participació”.

Algunes creacions martorellenques

D’entre els finalistes de la fase del Baix Llobregat-l’Hospitalet n’hi ha hagut set de Martorell: Aina Hernández, Tabitha Siles, Judith Rebollo i Olga García -de l’any 2020-, i Hafsa Chahboune, Júlia Sàbat i Guillem Garrido, del 2021.

García va ser finalista amb El dia a dia. Descriu una misteriosa situació en la que “un noi es troba en una habitació amb una criatura que el mira malament”, amb un final sorprenent:

Chahboune és l’autora de La ciutat sense aigua. “Em vaig inspirar arran de veure una pel·lícula. Em vaig tancar a l’habitació i vaig crear una història amb cinc personatges que lluiten per a que arribi l’aigua a la ciutat”.

Sàbat ha donat forma al text titulat Normal: “Parla d’una nena que pateix bullying, però també s’hi qüestiona què és ser ‘normal’”.

El Premi Sambori fomenta l’escriptura en la nostra llengua des de 1998 a tots els territoris de parla catalana i és l’únic de narrativa en català dirigit als alumnes. Promou l’ús de la llengua, de la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics. Cada any compta amb més acceptació, i en l’edició passada hi van participar uns 140.000 alumnes, xifra que el converteix en el premi literari escolar europeu amb més participació. De cara a l’any vinent, Òmnium treballa un nou model de concurs, més interdisciplinar, artístic i col·lectiu.

Reproductor d'àudioReproductor d'àudio

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 52.70.240.171  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell