Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Clou la primera edició de l’espai ‘Compartint criances’ a la Llar d’Infants Riu de Sons
Les nostres noticies
Compartint criances

Clou la primera edició de l’espai ‘Compartint criances’ a la Llar d’Infants Riu de Sons

03/08/2021

El passat 15 de juliol va finalitzar la primera edició de l’espai de trobada ‘Compartint Criances’, on una desena de mares han compartit l’experiència de tenir un nadó. L’activitat, en forma d’educació grupal, ha donat una alternativa diferent al programa Espai Nadó, suspès arran de la situació provocada per la COVID-19. La Llar d’Infants Riu de Sons ha estat l’indret que les ha acollit.

El programa es va iniciar el 13 de maig i s’ha desplegat en 10 sessions, amb l’objectiu de generar un espai de trobada i relació per compartir l’experiència de tenir un nadó: les pròpies vivències, dubtes, alegries, sentiments i el contrast d’opinions. Una proposta que, a més, ha estat un suport per acompanyar el nadó en el seu creixement i desenvolupament.

La responsable de l’activitat i directora de la Llar d’Infants, Lídia Torras, destaca que les usuàries “l’han valorat molt positivament, perquè les ha ajudat a veure que no estan soles i a compartir aquest primer moment, que és quan hi ha més dubtes, amb altres persones”.

Les han acompanyat professionals de la Xarxa d’Infància 0-3 de Martorell i altres particulars: “L’acompanyant maternal i promotora de salut femenina Marina Rinaldi; la infermera pediàtrica de l’Àrea Bàsica de Salut Femi López; la psicòloga psicoanalista del Centre Paraules Mercè Colell; la fisioterapeuta del Centre Terapèutic Global Anna Fusalba; la fisioterapeuta del CDIAP Laura Rosa; l’assessora de lactància materna i porteig Gemma Guillamón o la responsable de l’Acadèmia de dansa Baila Descalza, Daniela Re, entre d’altres. Totes són professionals que atresoren molta qualitat”, diu Torras.

“Hem tingut l’oportunitat de fer una petita tribu amb altres mares de manera presencial, dones meravelloses amb les que segueixo compartint un conjunt d’emocions, inquietuds, pors i alegries, que ens acompanyen en el dia a dia d’aquesta muntanya russa que es diu maternitat”. Aquest és el testimoni d’una de les mares participants, la Gemma Vilardebó. Al mateix temps, valora el fet d’enriquir-se “amb el coneixement de dones professionals, empoderades i de proximitat”.

Els temes tractats a les sessions han estat, entre d’altres, els canvis que suposa la maternitat i/o paternitat; l’alletament; el massatge infantil; el sòl pèlvic; el desenvolupament motor els primers anys de vida; l’assessorament en porteig o la dansa amb nadons.

Torras avança que “al setembre tornarem a obrir inscripcions per a que qui vulgui visqui l’experiència i s’acompanyi d’altres mares que passen pel mateix procés vital que suposa tenir un nadó a la família”.

L’organitzadora defineix l’activitat com “una experiència molt enriquidora, tant per part dels professionals que han impartit els tallers com per les mares. Per elles, ha estat com un raig de llum en plena pandèmia”.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 135.181.212.177  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell