Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Comença la campanya informativa sobre la nova ordenança d’ús dels patinets elèctrics
Les nostres noticies
Patinets elèctrics

Comença la campanya informativa sobre la nova ordenança d’ús dels patinets elèctrics

02/09/2021

 L’Ajuntament de Martorell comença una campanya informativa sobre la nova ordenança per regular l’ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), que ateny patinets, plataformes i ‘segways’. Ho ha fet editant un díptic informatiu, enviant una carta a cada llar i activant l’espai web www.martorell.cat/patinets. La nova normativa es va aprovar al passat ple de juliol i podria entrar en vigor a l’octubre.

El díptic s’ha fet arribar a totes les cases de Martorell i als equipaments municipals. Porta per nom ‘A Martorell, patinets elèctrics segurs’, i vol conscienciar el global de la ciutadania “a ser més cívics i respectuosos, i a complir amb la normativa per millorar entre tots la seguretat viària al nostre poble”, comenta el regidor de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Comunicació, Lluís Sagarra.

Així, l’Ajuntament explicarà, per diverses vies, el canvi de normativa, que s’adapta a la progressiva incorporació d’aquest tipus de vehicles a la via pública en els darrers anys: “Un canvi que volem que serveixi per millorar la convivència i seguretat viàries”.

Sagarra avança que els díptics, la carta i el web “s’acompanyaran d’altres accions que formen part d’una campanya de civisme. Al principi, destinarem una part de la Policia local a conscienciar la ciutadania sobre les noves normes que facin possible un comportament més cívic i respectuós entre vianants, ciclistes, VMP i automòbils”. En aquest període inicial, “la funció serà informar, no pas multar”.

Línies bàsiques de la nova ordenança

La nova ordenança defineix que els conductors dels VMP han de circular per la calçada; portar casc; seguir una velocitat limitada a 30 Km/h; disposar d’assegurança de responsabilitat civil; a circular a una distància mínima d’1,5 metres respecte els vianants en carrers de plataforma única i/o prioritat invertida; apagar el motor del patinet i suspendre la circulació en cas de no poder mantenir la distància amb els vianants o en cas d’aglomeració de persones; i circular amb llums i elements reflectors homologats.

Per contra, no poden circular per les voreres; portar una altra persona o fer servir auriculars o mòbils durant la conducció. Els menors de 15 anys no els podran usar.

Sagarra va enumerar la normativa en el Ple Municipal del passat mes de juliol, que va aprovar aquesta nova ordenança per unanimitat dels cinc grups polítics amb representativitat al consistori. El text complet del punt es pot consultar en aquest enllaç.

Després d’un període informatiu dirigit al conjunt de la ciutadania, es preveu la posada en marxa de sancions per incompliment d’aquesta normativa, que aniran dels 80 als 200 euros.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.47.94  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell