Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Antúnez i Pedrals mariden vi i textos de Pujols a l’estrena dels ‘Racons del Vimart’
Les nostres noticies
Racons del Vimart. Clara Antúnez i Josep Pedrals

Antúnez i Pedrals mariden vi i textos de Pujols a l’estrena dels ‘Racons del Vimart’

07/10/2021

El cicle d’activitats dels ‘Racons del Vimart’ de la Festa del Roser ha començat aquest divendres a la Torre de les Hores. Ha estat amb l’activitat ‘Vi de lletres pujolsià’, un espectacle que marida vi i poesia. L’han fet possible la sommelier Clara Antúnez i l’escriptor i poeta Josep Pedrals, davant una quarantena d’assistents.

Antúnez i Pedrals ja fa temps que fan tàndem voltant per Catalunya amb l’espectacle ‘Vi de lletres suculent’. Un maridatge entre el vi i la poesia que és diferent cada vegada, perquè també ho són tant els vins que donen a tastar com els textos que reciten. A Martorell, però, el tàndem s’ha estrenat amb textos i la filosofia de Pujols.

“És el lloc on s’ha de fer, aquesta estrena, a la Torre de les Hores!”, exclama l’enòloga i col·laboradora a Un restaurant caníbal a Berlín, de Catalunya Ràdio.

A la part literària, Pedrals ha interpretat poemes de les primeres èpoques de Pujols, fragments de l’Hiparxiologi i reflexions pròpies per “posar en context el vi i el món pujolsià, anar cap a la seva filosofia i recuperar qüestions de la poètica del vi de segles enrere i de com ha anat entrant en el món poètic i com ha estat una font d’inspiració”.

I en relació als vins, els assistents n’han degustat tres. “Un de blanc i dos de negres; dos del Penedès i un de l’Empordà”, avançava Antúnez. El primer, un blanc amb moscat, xarel·lo i macabeu de nom Violet, del celler penedesenc Ramon Canals. Tot seguit, una garnatxa del Celler Parés Baltà, de nom Indígena, i finalment el Perafita, un vi negre del celler Martín Faixó, originari del cap de Creus.

La primera de vuit propostes 

Els Racons del Vimart tornaran a agermanar, des d’avui i fins el 10 d’octubre, el vi amb les arts. En aquesta Festa del Roser, l’Ajuntament de Martorell, amb la col·laboració de diverses entitats, n’ha previst vuit. Per a tots els casos -siguin gratuïtes o de pagament-, és imprescindible fer reserva prèvia a Entrades.martorell.cat.

Després del maridatge pujolsià, la segona proposta arribarà el dilluns 4 d’octubre (20.00h) al Cafè d’El Progrés, amb el ‘Tast: els negres del Penedès’, una descoberta dels vins negres que s’elaboren en aquesta DO, convidada d’enguany.

Dimarts 5 serà el torn del piano, violí i veu d’Ölivia Musyk (Sala-Teatre d’El Progrés, 20.00h), qui rendirà homenatge a la senzillesa i farà un recorregut de la vida a la mort amb la vinya com a fil conductor.

El dia següent arribaran els ‘Vins de memòria’ (Cafè d’El Progrés, 20.00h) una tria del projecte de mateix nom, del sommelier Xavi Nolla, qui ha creat vins molt singulars que recorren la trajectòria vital del seu avi per la Terra Alta, la Conca de Barberà i la Catalunya Nord.

Doble sessió el dijous 7 d’octubre. Primer, amb el ‘Creart’, un taller de disseny i pintura acrílica sobre tela d’una etiqueta de vi amb l’artista local Carme Bueno, als Jardins de l’Enrajolada (17.30h). Seguidament, ‘l’Espai Bombolles i Maridatges Insospitats’, a la Piscina d’Estiu (21.00h), dedicat a la degustació d’escumosos de Raventós i Blanc per resaltar la importància de la conca del riu Anoia, acompanyat de platets gastronòmics dels restaurants Les Vinyes i Aqqua i la pastisseria Artigues, i l’actuació de Lucas Masciano.

El divendres 8 d’octubre es farà al Cafe d’El Progrés (20.00h) el ‘Tast: la fruita del vi’ per descobrir varietats de raïm que remeten a altres fruites i que apropen als anomenats ‘vins fruitats’, amb el professor de sommelieria Joan Lluís Gómez (Cafe d’El Progrés, 20.00h).

Els ‘Racons del Vimart’ clouran el dissabte 9 d’octubre amb el ‘Vi, moda i estilisme’, una desfilada de moda acompanyada d’un tast de diferents vins, a càrrec de Beauty Center Sonia Pinedo i d’Esteve Esteve (Restaurant Ca l’Esteve). 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.15  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell