Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Les obres de desdoblament de la B-224 començaran l’any vinent
Les nostres noticies
B-224

Les obres de desdoblament de la B-224 començaran l’any vinent

13/10/2021

 El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Ricard Font, ha anunciat que les obres de desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires i de construcció de la variant de Piera es liciten aquesta tardor i començaran l’any vinent. Aquestes actuacions  permetran treure del nucli urbà de Piera i del sector del Pou del Merli de Martorell uns 36.500 vehicles diaris i s’emmarquen en el programa que el Departament està desplegant per a millorar la capacitat i la funcionalitat d’un dels principals eixos de comunicació entre l’Anoia i el Baix Llobregat, amb una inversió prevista de més de 80 milions d’euros fins al 2025.

Ricard Font ha exposat avui el desenvolupament d’aquestes actuacions als alcaldes i alcaldesses de Martorell, Xavier Fonollosa, Piera, Josep Llopart, Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, Masquefa, Xavier Boquete, Vallbona d’Anoia, Meritxell Baqué, i els Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas. Així mateix, el secretari Font i l’alcalde de Piera, han signat un conveni de col·laboració per tal que un cop es construeixi la variant, un tram de prop de 3 quilòmetres de la B-224 al seu pas per Piera, la Generalitat traspassarà a l’Ajuntament la titularitat de la via, donat que l’actual travessera passarà a tenir una funcionalitat més local.

La B-224, que pertany a la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat, discorre entre Vallbona d’Anoia –on connecta amb l’Eix Diagonal (C-15)– i Martorell –on enllaça amb l’A-2 i l’AP-7, tot unint altresEl Departament està treballant en els últims anys en la millora integral d’aquesta carretera, amb actuacions que es poden dividir en tres trams, en funció de seves característiques de traçat, funcionalitat i trànsit: Vallbona d’Anoia –  Masquefa; Masquefa – Sant Esteve Sesrovires i Sant Esteve Sesrovires – Martorell. Aquest programa de millora inclou una desena d’actuacions, valorades en 60 milions d’euros.

En el marc d’aquest pla, entre 2018 i 2020, la Generalitat ha dut a terme cinc actuacions enfocades sobretot en la millora de diversos elements de seguretat viària; per exemple, s’ha millorat el ferm en un tram entre Capellades i Piera, la implantació d’un separador de fluxos per a reforçar la separació de sentits de la circulació i la instal·lació de noves barreres de seguretat al terme de Masquefa o la formació d’un carril central de gir a Sant Esteve Sesrovires.nicipis com Piera, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires. En funció del tram, registra trànsits entre els 7.000, els 13.000 i els 29.000 vehicles diaris, recordava l’alcalde Xavier Fonollosa.

Desdoblament entre Sant Esteve Sesrovires i Martorell

El projecte correspon al desdoblament de la B-224 en un tram de dos quilòmetres de longitud, entre la rotonda del polígon Anoia, a Sant Esteve Sesrovires, i l’enllaç amb l’A-2 i l’AP-7, amb una connexió a la trama urbana de Martorell a través del carrer del Puig del Ravell. Les obres es licitaran abans de final d’any, amb una inversió prevista de 26,7 milions d’euros.

En un primer tram de 500 metres, el desdoblament previst es recolza en la calçada actual de la B-224 i, a continuació, el traçat se’n separa en sentit nord. D’aquesta manera, es crea una nova connexió a Martorell, alhora que la B-224 actual passa a tenir una funcionalitat més local. Així, aquesta actuació evitarà el trànsit de pas que actualment travessa la urbanització del Pou del Merli i facilitarà la relació d’aquest sector amb el nucli urbà. Es calcula que 30.000 vehicles diaris deixaran de travessar el Pou del Merli, la pràctica totalitat dels vehicles que actualment hi circulen.

Aquesta és la primera fase del desdoblament de la B-224 de Martorell a Masquefa. La via projectada consta de dos carrils per sentit de la circulació. Per a facilitar les connexions amb la vialitat de l’entorn, el projecte preveu una rotonda elevada sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 de grans dimensions i una segona rotonda per a connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d’enllaç.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.7  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell