Les nostres noticies

La Caserna s'ha ensorrat?

20/03/2008

Des del Centre d'Estudis Martorellencs no podem menys que mostrar estupor i indignació davant del que ha passat amb aquest edifici, tot un emblema de mala gestió del patrimoni arquitectònic local.


La seva preservació ha estat una reivindicació que no bé pas d'ara sinó que ja es remunta, pel cap baix, a principis de la dècada de 1970, quan ja es volia edificar el solar. Tot i que semblava que finalment s'havia resolt una situació que mai s'hagués hagut de donar en la forma com ho va fer, ara, de cop i volta, el seu futur s'ha estroncat de forma irreversible.


Cal una anàlisi rigorosa del que ha succeït, però seria bo no defugir les responsabilitats. La Caserna no s'ha ensorrat com a resultat d'un procés d'envelliment que finalment l'ha portat a la mort. La Caserna s'ha ensorrat com a resultat d'una intervenció tècnicament inadequada. No fa massa es van finalitzar les obres de refecció de la coberta. Si aquesta es va renovar i ara ha cedit una part de l'interior és clar que no es van fer prèviament els estudis estructurals necessaris o aquests no van fer un diagnòstic correcte, el que ha portat a l'enderroc primer d'aquesta coberta i, després, de pràcticament tot l'edifici. Si un edifici cau en aquestes circumstàncies, hi ha unes responsabilitats. Afortunadament no hem de lamentar cap desgràcia personal, però si un malbaratament de recursos públics força considerable i la pèrdua d'un element més del patrimoni arquitectònic local.


Creiem que de totes totes s'imposa una investigació rigorosa i transparent sobre el que ha succeït, que no es pot resoldre amb arguments com que finalment el “pobre edifici no ha pogut resistir més”, i que s'estableixin les responsabilitats pertinents.


Afegim una nota històrica en PDF que podeu consultar i que va ser publicada dins la Història visual de Martorell, elaborada pel CEM.

Caserna_de_Cavalleria.pdf

 [Veure 31 comentaris]

[ Fer comentari ]

Pep
20/03/2008
11:56

això és

Quittus
20/03/2008
11:59

Confirmo que la caserna és de titularitat púbica i que un dels pilars que aguantaven el sostre estava a `punt de cedir

Carrer Esquadra
20/03/2008
12:44

Quan es van fer les obres? qui les va firmar? Qui manava? és que aquestes cartes genèriques poden confondre una mica. L'actual govern es va trobar una caserna que es va vendre com a rehabilitada i ha caigut. Aquests són els fets?

en CAIGUT  a les 19:39 del dia 20/03/2008 ha replicat...Caigut no es el mateix que enderrocat.¿Qui l'enderrocat?




en Carreró  a les 11:45 del dia 26/03/2008 ha replicat...Els fets son els que son: L'actual govern va deixar enfermar la caserna, la va endosar a algú, el tripartit la va recuperar i va fer-hi cures per donarli vida, al tornar a canviar el govern aquests l'han ensurrat com tot el que havien projectat els seus antecessors. Una llàstima que el poder embogi a les persones.




trist
20/03/2008
13:01

A partir d'aquests fets tindrà algu altre els sants nassos de fer servir l'expressió "estimar Martorell" en algun acte o cartell polític? Quina vergonya de Martorell!!

Com és possible
20/03/2008
16:01

I a sobre l'enderroc el paguem entre tots nosaltres, el poble. NO m´ho puc creure.

en Ofés  a les 14:46 del dia 23/03/2008 ha replicat...Si és un edifici públic, qui ho ha de pagar? El vaticà? la UGt? el carrilet, que hi passa per davant? L'anonimat fa un mal servei. Es poden dir massa animalades.




en No t'ofenguis  a les 16:40 del dia 25/03/2008 ha replicat...Ofés anònim, no t'ofenguis. No feia falta enderrocar, només desmuntar la coberta i després consolidar. Pero com que paga l'Ajuntament tot es gratis




Islamabad
20/03/2008
18:32

Martorell té el que es mereix. L'any passat de manera democràtica es va escollir aquest Govern. Doncs bé, això és el que hi ha. La Caserna enderrocada i més pisos.

en A islamabad  a les 14:41 del dia 23/03/2008 ha replicat...Mentider. D'això se'n diu mentir. Pisos? quins pisos? Què s'hi havia de fer? Esperar que caigués al cap d'algú? que no ho enteneu? van cedir les vigues i cap empresa va acceptar entrar-hi perquè hauria caigut en qualsevol moment.




Patrimoni Local Caput
20/03/2008
19:36

Primer la Farmacia Bujons, per poc no desapareix, L'Ateneu i la seva teulada, i finalment la Caserna no ha pogut aguantar mes, en fi que el patrimoni de Marorell no val res. Que hi diuen els nostres politics? MUTIS, no sigi que prengin mal.

Desmemoria
20/03/2008
20:27

El edificio de la USO también era un equipamiento y lo derribaron con complaciencia. Fue una verguenza y ya nadie se acuerda.

John Wayne
21/03/2008
14:38

Ara, tal com diu el CEM, ja es pot edificar. la malaltissa dèria que li ha agafat al regidor Fonollosa, ja te una altre victima. No es podía haver salvat la caserna...?

Txe
21/03/2008
16:34

jo diria que l'escrit deixa clar que les responsabilitats són múltiples. potser que parem de fer politiqueo barat, ho dic pels comentaris, que ja cansa. l'important és la pèrdua que representa el que ha passat.

Mp3
22/03/2008
10:14

Molt ben exposat, molt ben dit! Ara us diràn que és clar, esteu en contra d'aquest govern i perquè no publicàveu notícies abans, quan no heu deixat de treballar ni d'informar, com els diuen als Martorell Viu... Quina pena!

??? :-(
22/03/2008
14:42

Estoy confundida por los comentarios. Cuando se hizo el tejado nuevo no mandaba CIU, por lo que veo, no se hizo un estudio fiable sobre lo que tendrian que aguantar las columnas y se cargaron la caserna por el peso del tejado. ¿Quien tiene mas culpa? La que lo arreglo mal o el que no ha podido arreglarlo por su mal estado.?

FORUM
23/03/2008
14:43

La nota del Centre és una vergonya. Quahn parla de les obres que s'hi van fer, ho fa sense detallar i això permet el doble joc. S'ha hagut d'enderrocar perquè ha cedit, tot i que alguns van començar la casa per la teulada. Aquests són els culpables.

en Reforum  a les 12:31 del dia 26/03/2008 ha replicat...Sí, és clar! la nota de l'ajuntament é smolt més clara! El CEM fa el que cal fer: indicar que no es té en compte el patrimoni, ni ara ni abans ni abans d'abans... Perquè no un debat com cal, obert, proposant fer coses en aquest espai i proposant accions i objectius en d'altres edificis que tampoc llueixen pel seu bon estat?




ep
23/03/2008
14:44

A tots els demagogs: si s'hi fan pisoas, jo voatré el psc. però si s'hi fa un espai públic, quants de vosaltres votareu ciu? vaaa, accepteu, valents

en Fer demagogia  a les 10:12 del dia 25/03/2008 ha replicat...és posar aqui el PSC, jo no he llegit res de moment, en quan a si es van fer malament les obres anteriors, hi ha uns tècnics responsables. Deixeu la Dora en pau, que no la vau deixar viure en 4 anys. Recordo que va haver de dimitir un `polític perquè va gosar discrepar d'un tècnic. Cal investigar a fons, el que s'ha perdut és molt per fer-ne politica barata i s'han d'assumir responsabilitats




en Gertrudis  a les 15:52 del dia 25/03/2008 ha replicat...La caserna NO tenia preu i menys polític. Se men fot el que hi facin a partir d'ara. La Caserna és morta i els actuals mandataris NO son pas els màxims reponsables, tot i que "quien calla, otorga"




Ailás
26/03/2008
12:28

cap govern municipal ha tingut (o té) una actuació política, gestió clara i planificada pel que fa al patrimoni municipal.Si no es té cap planificació,no es pensen accions serioses de rehabilitació,ni d'usos,ni res de res.La USO podria haver estat un bon equipament i es va enderrocar per fer cases.La farmàcia Bujons encara volta pels jutjats (es tenia clar que es volia per Martorell?)i què s'està fent a la Torre de Sta Llúcia,aconseguida poc abans de les eleccions?I al Molí Fariner?I l'Ateneu?

en Molí paperer  a les 07:51 del dia 27/03/2008 ha replicat...també s'ha mig enderrocac per fer cases. El edifici de la Creu també s'ha deixat perdre ...




ReDevil );->
26/03/2008
12:38

Ui, que ràpidament han sortit els converboterus a desmentir que es faran pisuuuus...

Vilatà
26/03/2008
14:36

aquesta empresa va negar-se a fer cap actuació alegant el risc pels seus treballadors. L'arquitecte municipal hi va estar d'acord i va aconsellar derruir d'urgencia la caserna pel risc que suposava. Reivindico que de nou que els enginyers tinguin firma als projectes d'edificació i rehabilitació. Els arquitectes que facin art, al cap i a la fi sempre ho calcula un enginyer i no ho pot firmar.

kamenev
26/03/2008
15:15

crec gertrudis q vas mal encaminada. Els actuals mandataris SI q són els responsables, perquè han deixa't que caigui. Les obres de reconstrucció les han paralitzat ells. doncs crec que a tu no t'importi el q facin amb la caserna, jo si fós de tu m'ho faria mirar, ja que és un patrimoni històric, igual que la sagrada familia, o per exemple el pont del diable, i que es volia adequar per a ús públic.

en Gertrudis  a les 10:36 del dia 27/03/2008 ha replicat...No se pas si es que es del tot estranger i pot-ser no saps entendre bé el meu idioma; però si us plau podries tornar a llegir la meva réplica i llavors mirar el teu atac contra mi. La Caserna ha estat part de la meva vida, alli em van fer el primer petó !!




PUBLICITAT NO ENCOBERTA! Arrelada
27/03/2008
08:34

Animeu-vos a resoldre l'enigma de la secció arrelats!

Jordi Serrats
12/04/2008
10:49

Pot-ser en la meva intervenció us podria aclarir l'enunciat. LA CASERNA "NO" s'ha ensorrat. Segons fons molt sabiduries del tema s'em va dir que VAN TINDRE QUE ENSORRA-LE. El "poder" ho pot TOT.

Pedegrineru
18/04/2008
16:19

Per fi ha sortit la revista politica que ens ho aclareix tot el que ha passat amb La Caserna. No és pas l'actual govern qui ho diu sino la branca dura del seu partit. No tant sols no asumeixen les seves irresponsabilitats sino que a més segueixen carregan contra el tripartit. És vergonyós el que passa en el poble del meu besavi, avi, mare i meu.

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 23.22.35.162  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell