Centre d'Estudis Martorellencs

Pàgina principal >> Les Noticies >> Treballs de restauració al jaciment de Santa Margarida
Les nostres noticies

Treballs de restauració al jaciment de Santa Margarida

09/09/2008

El passat mes de juliol es van dur a terme els treballs previs a la intervenció de restauració que des d'aquest mes de setembre s'ha iniciat en una part del jaciment de Santa Margarida de Martorell, tot just finalitzada la campanya d'excavacions de 2008.

 

La intervenció de restauració, a càrrec de l'empresa especialitzada Gamarra-García i que és finançada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat amb un pressupost de 30.000 €, assegurarà la conservació de les restes arqueològiques visibles al sector sud de l'excavació i permetrà la museització d'aquest sector en les parts on s'ha completat ja l'excavació.

 

La zona que es restaura permetrà als visitants conèixer i identificar les principals fases històriques del jaciment, des dels seus orígens en la basílica paleocristiana del segle V i la necròpolis que l'envolta, fins a la superposició de la necròpolis medieval dels segles IX a l'XI i la posterior construcció de diverses cases i sitges per a la conservació i emmagatzematge de cereals dins la segona meitat del segle XI.

 

La seqüència històrica que presenta Santa Margarida és singular per la seva llarga durada i pels períodes que permet estudiar, força desconeguts encara i sobre els quals les fonts documentals, especialment pels primers temps, són molt escasses.

 

Aquesta intervenció forma part d'un projecte més ampli que es vol desenvolupar progressivament, que s'ampliarà en les propers mesos amb el muntatge d'una nova exposició permanent a la masia de Santa Margarida, en el qual treballa actualment el Centre d'Estudis Martorellencs, i amb la consolidació i museització de tot el jaciment conforme es completi l'excavació de cada àrea de treball. També s'estan duent a terme gestions per part del CEM per tal d'impulsar la restauració de l'edifici de l'església de Santa Margarida que, totalment excavada, conserva al seu interior la basílica paleocristiana del segle V.


Vista general del sector en procés de restauració

 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 23.22.35.162  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell