L’ONG martorellenca Mans Mercedàries va presentar ahir al vespre els avenços que ha aconseguit en el 26è Camp de Treball a Kenya i el 27è a Moçambic. L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, amb un centenar de persones, va poder recordar l’estiu i conèixer de primera mà l’experiència a l’Àfrica.
En la presentació, on hi van assistir l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i els regidors Belén Leiva, Lluís Amat, Gerard Mimó i Lluís Sagarra, els responsables de l’ONG, Montse Torras i Ton Toset, van agrair l’esforç d’entitats, empreses, insistucions públiques i iniciatives particulars per tirar endavant el passat camp de treball.
A més, ho va acompanyar de vídeos, fotografies i testimonis dels voluntaris que enguany s’han desplaçat a Kenya per treballar a l’Escola Kindergarten Academy School Lutgarda, a Nairobi. A banda de Torras i Toset, els voluntaris que van viatjar aquest estiu van ser Mireia Carner, Bàrbara Puga, Martí Kun i Andrea Rovira. Tot ells van ser presents a l’acte (excepte Bàrbara Puga, que va absentar-se per malaltia) i van poder parlar de la seva feina a l’Àfrica.
Un agraïment coral
L’acte va servir a l’ONG Mans Mercedàries per aribar a tots aquells que no van poder viatjar a l’Àfrica però que hi han col·laborat per tal que el projecte prengui força. En aquest sentit, Ton Toset va explicar que l’aportació dels padrins ajuda a “mantenir els orefenats al dia i centrar els recursos que aporten els socis en el projecte de cada estiu”.
Montse Torras va afirmar que van rebre molta estima per part dels alumnes i mestres de l’escola, i creu que actes com els d’ahir ajuden a salvar la distància entre tots dos continents.
Amb regals fets a mà pels habitants de Kenya amb qui van compartir l’estiu, van obsequiar l’alcalde Fonollosa, la regidora de Cooperació, Belén Leiva, i la tècnica de l’àrea, Sílvia Companyó. Objectes que tenen significats diferent: Fonollosa va rebre un estri molt similar a les vares que corresponen als alcaldes i Leiva i Companyó, unes figures de decoració amb colors i dibuixos propis d’Àfrica.
L’entitat martorellenca ha completat la construcció de la primera planta en el centre educatiu de Nairoboi, i l’expedició que va viatjar a Moçambic va estar encapçalada per l’exalumna del Col·legi La Mercè de Sant Feliu i voluntària de Mans Mercedàries, Clàudia Chacón, que desenvolupar el seu treball final d’Infermeria sobre els hàbits saludables de les nenes de l’Orfenat Lar Tiberíades. El repte del proper estiu és tornar a Kenya per culminar la segona fase de l’escola i completar la segona planta del centre.