Martorell ha iniciat el 2008 donant un impuls a la recollida selectiva de deixalles amb la renovació dels contenidors. Entre finals de febrer i començaments de març es canviaran els contenidors de recollida d’envasos, és a dir, el contenidor groc. A més, l’empresa encarregada de la recollida d’escombraries, ha instal·lat nous contenidors de la matèria orgànica. Segons ens ha explicat la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Glòria Carrera, a Martorell actualment tenim 183 punts de recollida de l’orgànica amb 230 contenidors nous. De les fraccions de vidre, paper i cartró i envasos, n’hi ha entre una setantena i una vuitantena respectivament.
A més de recollir separadament paper i cartró, envasos, vidre i orgànica, als diferents barris de la població hi trobem les minideixalleries urbanes que pretenen reutilitzar i reciclar residus, com ara piles, bateries de telèfons mòbils, cartutxos de tinta impressora, CD’s o bombetes de baix consum. La Glòria Carrera diu que aquestes minideixalleries estan funcionant molt bé i que entre els residus que més es recullen a Martorell són les piles.
Els residus recollits selectivament en els contenidors del carrer són portats a les respectives plantes de tractament, on són convertits en productes reciclats. Es de vital importància respectar la cadena del reciclatge i fer amb molta cura la tria de cada residu. L’exposició que aquests dies podem visitar al complex educatiu de Torrent de Llops sobre “On va allò que llencem”, ens explica com fer-ho. Així, ens ensenyen que al contenidor blau només hi ha d’anar el paper i cartró i que amb poc més d’un quilo de paper vell se’n pot fer un quilo de paper reciclat. El contenidor verd només s’hi pot dipositar vidre que després podrà ser reciclat en la seva totalitat. El groc recull llaunes de conserva, llaunes de beguda, ampolles de plàstic, safates de porexpan i tetrabriks. Finalment, al contenidor d’orgànica només hi ha d’anar a parar restes de fruita, verdura, carn, peix, paper de cuina i tovallons bruts, closques d'ou i fruita seca, marro de cafè i restes d'infusions. Si encara no ho teniu clar, visiteu l’exposició “On va allò que llencem?” que està oberta de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 de la nit al complex educatiu de Torrent de Llops.