aMartorell.com

L�App cultural de l�Ajuntament de Martorell   
Pàgina principal >> Política >> Convergència reivindica la data de celebració de la Fira de Martorell
Noticia

Convergència reivindica la data de celebració de la Fira de Martorell

Ràdio Martorell 91.2 fm
28/03/2006

Comparteix

En un comunicat als mitjans de comunicació, el Grup municipal de Convergència i Unió explica que ha iniciat una campanya informativa "Respectem les tradicions" on denuncia que el govern municipal PSC-PSOE + ERC +ICV ha decidit unilateralment i sense un criteri lògic canviar el dia de celebració de la tradicional Fira de Primavera.

Històricament Martorell ha celebrat la seva Fira de Primavera el darrer cap de setmana d'abril, i aquest any, el govern municipal "sense encomanar-se a ningú" ha decidit pel seu compte que els actes de la Fira de Primavera se celebrin el penúltim cap de setmana d'abril fent coincidir Fira de Primavera i Sant Jordi.

Des del Grup municipal de CiU consideren que la decisió és un greu error, no només pel canvi de dates en si, sinó pel fet de fer coincidir les dues celebracions, doncs ambdues festes tenen prou personalitat pròpia. A més, pensen que la coincidència pot incidir negativament en els actes festius i que pot malmetre la festa local però també la nacional.

La falta d'arguments per justificar el canvi és una mostra més segons el parer de la Federació Nacionalista, del desgavell del govern municipal, un "acte de vandalisme" contra les tradicions, que no ha tingut en compte el parer de les entitats martorellenques i que no ha comptat amb la tan demanada participació ciutadana (que un cop més no ha existit).

El comunicat de premsa acaba dient que el tripartit municipal aquest any doncs "per decret" i sense cap raó justificable ha canviat la data de celebració de la Fira. I es pregunten, tenint en compte l'originalitat de la proposta, ens faran celebrar Nadal el cap de setmana abans?

Per una altra banda, Convergència i Unió farà diumenge, a la una del migdia i a la casa de cultura de la Vila, un acte informatiu on es presentarà l’audiovisual ‘Martorell, més a prop. A l’acte hi intervindran el regidor portaveu del grup municipal convergent, Xavier Fonollosa i el regidor i alcalde de Martorell entre el 1987 i el 2003, Salvador Esteve. L’acte informatiu acabarà amb un vermut popular.

Adjuntem la nota de premsa: pdf Nota_de_premsa_CIU.pdf

[ Fer comentari ]

Toni
28/03/2006
15:53

Recollit de l'acta del Ple de juliol, de 2005. En resum, CiU (i la resta de grups) va aprovar que la festa local es fes el dia que es fa, amb la qual cosa és còmplice del "del desgavell del govern municipal", del "acte de vandalisme", etc. "11/2005 . SESSIÓ ORDINARIA DE L'AJUNTAMENT PLE DEL DIA 20 DE JULIOL DE 2005. A la Vila de Martorell, el dia 20 de juliol de 2005, éssent les 20.14 hores, es reuneix l'AJUNTAMENT PLE, al Saló de Sessions de la Casa Consistorial, en sessió ordinaria presidida per la Sra. Alcaldessa, DORA RAMÓN I CABOT, i amb l'assistència dels Regidors senyors/es ADRIÀ ARQUÉ I ARMESTOY, ANTONIO MANTIS ARAGÜES, FRANCESC BENAIGES I TOSET, ESMERALDA RODRÍGUEZ BATALLA, RAMÓN CUADROS PÉREZ, HECTOR LÓPEZ TAPIA, JOAN JORBA I MONTIA, CARLES RUIZ I FELTRER, TERESA ORDOÑEZ HERNÁNDEZ, XAVIER GÓMEZ REVUELTA, SALVADOR ESTEVE I FIGUERAS, Ma. DEL CARME RIBALTA I SANFELIU, JOSEP CASASAYAS I PUIG, Ma. TERESA CASANOVAS I ARCHS, XAVIER FONOLLOSA I COMAS, Ma. MERCÈ MORERA I SANTAFÉ, RAMÓN BENAVENTE I FREIXAS, MANEL CABALLERO BOIRA, RAFAEL SARMIENTO SÁNCHEZ i FRANCESC ARPAL MACIÀ, assistits pel Secretari de la Corporació Sr. JAUME TRAMUNT I MONSONET. Per part de l’Interventor Sr. CEFERINO TRIGO JURADO s’excusa l’absència a la sessió. Oberta la sessió per part de la Sra. Alcaldessa, a continuació es passa a l’exámen dels diferents punts de l’ordre del dia, de conformitat amb el detall següent: I.- PART RESOLUTIVA (…) 14. PROPOSTA D’APROVACIÓ DE LA PROPOSICIÓ DE LES DUES FESTES LOCALS PER A L’ANY 2006. Es dóna compte del dictàmen de la Comissió Informativa d’Atenció al Ciutadà i Serveis a les Persones, de data 13 de juliol de 2005. La Sra. ALCALDESSA diu: el que es proposa és el dia 24 d’abril, que és un dilluns, i el dia 14 d’agost que és Festa major. Sotmesa la proposta a votació, l’Ajuntament Ple, per unanimitat dels assistents, acorda: Atès el que disposa l’article 37.2 de l’Estatut dels treballadors i l’article 46 del Reial Decret 2001/1983, de 28 de juliol relatiu a l’aprovació pel Ple de l’Ajuntament de les dues festes locals. Vista la moció de l’alcaldia amb data 9 de juny d’enguany mitjançant la qual es proposen les dues festes locals del municipi de Martorell. Primer: Proposar com a festes locals al terme municipal de Martorell durant l’any 2006 les següents: - 24 d’abril - 14 d’agost (Festa Major) Segon: Traslladar el present acord al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i disposar es dóni publicitat d’aquest a la població de Martorell."

Robert
28/03/2006
18:50

Valdría mes que us ajudessiu els uns als i altres i us critiquessiu menys, segur que Martorell i sortiria guanyant. i quan toqui votar ja votarem el que serveix millor.

Toni
28/03/2006
20:17

Robert, no fiquis a tothom al mateix sac, aqui qui està fent un terrabastall de no res és CiU. A cadascú lo seu. Precissament aquest tema de les festes va ser consensuat per tots els partits (CiU també), com ha de ser, i és el que he volgut posar de relleu amb la cita de l'acta del Ple.

Ainhoa
29/03/2006
09:59

És cert Toni, el que no es pot fer és criticar una cosa que va ser consensuat per tothom. Aquesta és una tècnica de safreig, que porta a la crítica barata. El que s'ha de fer és esperar a veure com aniran les renovacions i ajudar per tal que cada cop la cosa vagi a millor (com fins ara). Estic d'acord amb les tradicions, però també amb aires nous; no com feia CIU, que tot seguia igual i per als mateixos.

Toni
30/03/2006
14:34

Entesos, Ainhoa ;-)

Jaume
31/03/2006
01:31

El que es va aprovar segons es pot llegir al text exposat més a munt són els dies festius locals, i enlloc posa que el 24 fós festiu per ser La Fira, a diferència del 14 d'agost, on entre parèntesi hi posa que és Festa Major.

Toni
31/03/2006
12:19

Hola altra vegada, Jaume! Com et dic a l'altre lloc, sempre s'ha fet la Fira el cap de setmana que precedeix al dilluns de festa local

[ Fer comentari ]

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Juliol2020

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102

Publicitat

acpg

acpg

  Un producte de:

www.aMartorell.com