aMartorell.com

L�App cultural de l�Ajuntament de Martorell   
Pàgina principal >> Política >> CiU ha demanat la nul·litat de l’acord de ple sobre l’aprovació inicial de la...
Noticia

CiU ha demanat la nul·litat de l’acord de ple sobre l’aprovació inicial de la modificació puntual del PGOUrbana al nucli de Can Bros

Ràdio Martorell 91.2 fm
07/04/2006

Comparteix

El Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Martorell ha demanat la nul·litat de l’acord de ple sobre l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Martorell al nucli de Can Bros i la recusació del regidor del Grup Municipal Socialista Adrià Arqué i Armestoy per haver participat en la votació d’aquest punt.


CiU diu que Arqué té parentiu d’afinitat amb una persona interessada en l’expedient, en una operació urbanística que genera unes plusvàlues importantíssimes als propietaris inclosos dins del sector. El Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Martorell ha presentat al registre de l’Ajuntament unes al·legacions per demanar la nul·litat de l’acord de ple sobre l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Martorell al nucli de Can Bros, que es va celebrar el dia 15 de febrer de 2005.


La petició es fonamenta en demanar la nul·litat de ple dret de l’acord per incompliment de la normativa reguladora del deure d’abstenció de les autoritats ja que es considera que el regidor del Grup Municipal Socialista, Adrià Arqué, té parentiu d’afinitat dins del segon grau amb una de les persones interessades en l’expedient de modificació com és la seva cunyada. Tot i que en el transcurs de la sessió plenària Convergència i Unió ja va posar de manifest aquest fet, i va advertir de les possibles causes d’abstenció del regidor, Adrià Arqué no es va abstenir de participar en la deliberació i votació d’aquest punt de l’ordre del dia.


Per a Convergència i Unió, l’obligació d’abstenció fixada en la llei s’estableix per garantir que els servidors públics actuïn imparcialment i objectivament al servei dels interessos públics, i assegurar la legalitat a través d’un exercici adequat de les seves responsabilitats administratives i polítiques. En aquest cas, és clara l’existència del parentiu entre el regidor i la persona propietària o simplement interessada directament en l’expedient, i també és clar l’interès en l’assumpte de la familiar del regidor socialista ja que és una operació urbanística que genera unes plusvàlues importantíssimes als propietaris inclosos dins del sector.


Convergència i Unió ha manifestat que es va sorprendre el dia del ple quan, després de l’explicació realitzada pel secretari general de l’Ajuntament, el regidor Arqué no apreciés la concurrència del motiu de la seva abstenció. Xavier Fonollosa diu que no serveix ara que el regidor Arquè digui que desconeixia si la seva cunyada es part interessada en el projecte i ha volgut deixar clar que CiU no està en contra del projecte urbanistic de Can Bros.


Per tant, el Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Martorell ha sol·licitat la declaració de nul·litat d’aquest acord, i també sol·liciten formalment la recusació del regidor socialista Adrià Arqué, sense perjudici del que disposa la llei en relació a la responsabilitat en què pot incórrer per la no abstenció. Per la seva banda, el regidor implicat, Adrià Arquè ha manifestat que desconeix si la seva cunyada té interessos o no a Can Bros i ha afegit que en tot cas ho hauran de demostrar.


Arquè ha afegit que amb la seva votació en l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Martorell al nucli de Can Bros no ha incomplert cap llei i que el seu vot es completament vàlid.


El regidor del PSC, Adrià Arquè ha afegit que el projecte serà una gran oportunitat per Martorell i especialment pel barri de Can Bros perquè podrà oferir habitatge social a la població.


Cal afegir que la Federació Nacionalista ha presentat altres al·legacions al projecte i denuncien que no va existir el programa de participació ciutadana que la llei preveu en casos com aquest; la proposta aprovada no justifica el compliment dels paràmetres legals pel que fa a al cessió de terrenys, l’increment del sostre residencial i el compliment del deures d’incrementar les cessions; també consideren que hi ha incompatibilitat de formació d’un nucli de població -amb unes previsions de 500 habitatges- en un entorn que està a menys de 2.000 metres d’una activitat classificada com a insalubre o perillosa sotmesa al règim d’autorització i control ambiental , hi ha també una insuficiència d’accessos al sector tot i que es posa de manifest que la modificació de planejament comportarà un notable increment de trànsit i finalment, una part de les vivendes és previst edificar-les en terrenys actualment inundables.

[ Fer comentari ]

Carme
07/04/2006
23:22

A qui volen enganyar? Mentre que Can Bros ha assistit a un degoteig constant de perdua d'habitants, quan finalment es presenta una oportunitat per oferir un futur a Can Bros, es perden en les seves demagogies. M'alegra que finalment s'hagin adonat que hi ha una activitat "insalubre o perillosa" que suposo que es deuen referir a la Solvay, a menys de 2000 m., qué potser l' empalme o la plaça Joan Serrats no estan també a aquesta distància?. També cel.lebro la seva preocupació per la inundabilitat, perquè una cosa és rehabilitar una colònia ja existent i una altre ben diferent voler edificar l'horta , que mai ho havia estat i que tots hem vist en algun moment inundada. Salut.

Toni
10/04/2006
10:58

Carme, anava a dir quelcom però no cal. Ho has deixat ben claret ;-)

llopis
10/04/2006
17:34

Ciu no vol que en aquest govern no vagi endavant el projecte de can Bros. I així volen millorar la nostra població? per favor, que es dediquin a alguna altre cosa, pero a política no, que són uns barruers (x no dir altre cosa q seria + real!) xDxDxDxD

Juanita
11/04/2006
09:52

Què ha fet CIU durant el 16 anys de govern per Can Bros? Durant aquest 16 anys, s'ha construit l'autovia i s'ha destrossat el camí de la "fonteta", s'ha canviat el traçat del camí, ha desaparegut el "bosquet" per instal.lar-hi l'empresa AIR LIQUIDE, l'antic propietàri va ensorrar un pontet per construir-ne un altre, va aixecar un mur que sembla el de "Berlín", etc.. Només cal anar a Can Bros i veure el què hi ha i el què i pot haver si aquest projecte tira endavant. Senyors, una mica de sentit comú i respecte pels ciutadans!!!!

esme
13/04/2006
10:20

sols feu posar pals a les rodes , rodes que en 16 () anys han grinyolat... cal que entre tots treballem per avançar, martorell ho mareix.

Juli
13/04/2006
18:07

Juanita: Tens tota la raó del món. I els de CIU tenen la barra de denunciar la falta d'accesos, quan van ser ells els que es van vendre el camí de l'empalme a la fonteta al " bon veí" i també va ser el caragirat del ex alcalde el que va autoritzar les dues incineradores i que ara també denuncía que el nucli de Can Bros estarà masa prop de l'activitat "perillosa". Doncs la solució es una i clara: OBRIR LA AVINGUDA BARCELONA I TANCAR LES INCINERADORES. Tal com diuen: "muerto el perro , muerta la rabia".

Rafa
18/04/2006
13:38

JULI Muy buena idea lo de abrir la Calle Barcelona y mejor aún lo de cerrar las incineradoras.

[ Fer comentari ]

     

El teu comentari ...

La IP del teu ordinador és: 54.37.205.123  
Nom
Autentifica't amb facebook i el comentari es publicarà automàticament
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
 
Quins caràcters hi veus?
 
>> Publicar comentari >>         
 

Juny2020

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405acpg

acpg

  Un producte de:

www.aMartorell.com