Candidatura d'Unitat Popular de Martorell

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’Horta de la Vila: cal que aturem les agressions al medi i l’especulació oficial.
Les nostres noticies
logo

L’Horta de la Vila: cal que aturem les agressions al medi i l’especulació oficial.

15/10/2010


Aquest cap de setmana l’Anoia s’ha tornat a desbordar, com cada cop que plou de manera abundant i ha cobert amb les seves aigües el marge esquerre de l’Horta de la Vila i part del marge dret, tot emportant-se així la palanca i diversos cotxes i altres objectes objectes que es trobaven al pas del seu curs fluvial.

 

La diferència entre aquesta vegada i les tantes altres que això ha passat recau en el fet que aquesta vegada ha arribat a sortir als mitjans de comunicació convencionals, de manera que s’ha pogut constatar fora del poble el que cíclicament té lloc a Martorell.

 

Però el que queda del sistema viu que és l’Horta de la Vila és quelcom prescindible per part dels partits dels governs: per una banda els convergents fan sense permisos un aparcament al marge esquerre, que és el que va quedar negat, i fa deixadesa absoluta de la resta d’aquest espai fluvial; mentre que per altra banda PSOE, ICV i ERC aproven una Àrea Residencial Estratègica a la mateixa Horta, on hi ha el camp de futbol de les Carolines.

 

L’assumpte de l’aparcament il·legal és sagnant per aquest municipi, perquè la multa de 30.000.-€ la paga l’Ajuntament (i no els que varen decidir asfaltar, o dignificar, com diuen). És a dir: asfaltar la llera del riu saltant pel damunt  del sentit comú més bàsic que evitaria les desfetes de les crescudes, beneficiant la lògica capitalista del totxo, i obviant  les normes urbanístiques que prohibeixen transformar el sòl fluvial ens costarà a les martorellenques 30.000.-€.

 

Les lleres dels nostres rius no arribaran a ser un espai de trobada, de lleure i convivència mentre siguin espais marginals que no rebin les atencions que mantinguin i millorin les seves característiques ambientals i la biodiversitat que s’hi amaga. Els projectes de canalització dura, amb ciment, no superaran aquesta problemàtica, i cal que, com a poble, prenguem consciència i exigim poder decidir sobre el futur de l’Horta.

 

A l’altre marge de l’Anoia, al dret, tocant al barri de l’Illa Santacana, hi planeja una amenaça igual d'agressiva a la configuració urbana i ambiental de Martorell: L’ARE, un projecte que preveu edificar més de 200 pisos nous entre aquesta zona inundable i 1.000 més la zona de la Sínia a tocar de l'autopista, en la qual encara hi ha cultius.

 

La lectura que se’n desprèn és que la política d’habitatge consisteix a continuar edificant, amb l’excusa que la meitat seran de protecció oficial, però sense dir que els preus ara ja són similars als de lliure mercat; i edificar on convingui, en terrenys inundables o en terrenys gairebé annexos a l’autopista.

 

Cal tenir en compte que hi ha més de 1.000 habitatges buits al poble, acaparats pels capitalistes i els propietaris locals o abandonats per la manca de recursos i de programes per a rehabilitar i reconstruir els edificis malmesos.

 

En definitiva, també en aquest aspecte com a societat hi tenim molt a dir i a exigir: sobre el model de municipi en què volem viure, sobre les polítiques d’habitatge, sobre el nostre dret a desenvolupar-nos i créixer en un entorn saludable, etc.

 

I cal sobretot no oblidar qui decideix i qui executa les ordres, perquè tots els partits tenen les mans tacades de merda i vénen l'única força política que tenen -la representativitat- als interessos de l’especulació i del rèdit electoral.

 

L’entorn de la Candidatura d’Unitat Popular ho tenim prou clar: exigim espais de presa de consciència, de debat i de decisió ciutadana sobre el futur dels nostres rius, sobre el futur del nostre municipi i dels Països Catalans. I,  sobretot, sobre el nostre present, per tal que no es repeteixin les experiències autoritàries que fins ara estem vivint.

 

Assemblea de la CUP de Martorell

 [Veure 1 comentari]

[ Fer comentari ]

Layret
17/10/2010
20:51

Anys ençà s' està confonent l' administració PÚBLICA amb els interessos PRIVATS d' una minoria. Les empreses privades es poden vendre i comprar. Amb els pobles no hauria de passar el mateix...Un poble que es ven els recursos naturals, a la vegada, està venent la pròpia sobirania.

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.8  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell